Naposledy editováno 12.11.2015 19:22:28
1 reakcí na tento příspěvek Club Chasníků 100kg+
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Club Chasníků 100kg+
Hovězi na švestkách:
- 600g hovězí kližka a nebo krk
- 2-3 střední cibule
-povidla 1/2 kelímku
-sáček sušených švestek
-kmín, sůl, pepř
postup:
nakrájenou cibulku necháme s pěnit do zlatová,
přidáme na větší kostky nekrájene hovězí
necháme 5-10 minut podusit a přidáme sušené švestky
zase necháme cca 15-20 minut dusit a potom přidáme půlku kelímku povidel cca 250-300g
a necháme tak dlouho jak chceme (kdo má rád měkké maso vaří hodně kdo tvrdší vaří méně)
přidáme sůl, pepř, kmín, podle chuti
podáváme s domácím knedlíkem , přejí dobrou chuť
Country maso:
Suroviny:
600 g vepřového masa,600 g zeleniny-žampiony,rajčata,cibulky,paprika, porek,červené fazole ve slaném nálevu,snítka petrželky,vaše oblíbená a osvečená marináda na maso.
Postup
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky,které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole.Asi po 30 minutách maso z lednice vyndáme a dáme je na pánev,osmažime s obou stran.Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody.Dusíme zakryté 20-30minut,potom odkryjeme a ještě necháme 10min.dodělat...(podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem,hranolkami či rýží.