Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna
2 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!
Naposledy editováno 07.12.2020 11:29:40