Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Vladimir píše: ruční mlýnky jsou a i kvalitní. třeba http://www.doublesh...ucni-kavomlynek.html
Jenže příprava espressa je velmi citlivá na stupeň namletí, množství kávy v sítku páky, teplotu a stabilitu teploty při shotu a zapomeńte na kýble který si běžně děláte.
Standard je 25/30ml za 25sec z 7/8 g, nebo double z 14/15g 60ml.
Pokud chci větší množství /lungo-americano/ tak lze dolít horkou vodou. Stupeň namletí který ovlivňuje celou přípravu se může měnit i změnou zrna dle druhu. Zapomeň na zrnkovou kávu co se pražila na druhé straně evropy před půl rokem. Já preferuju jednodruhovou arabicu třeba Brasil Facenda Lagoa která je právě pražená a spotřebuji ji tak do měsíce.
Jenže celé to má malý háček. musí Tě to bavit. dám si doma dvě tři espressa nebo cappuccina denně a těším se stejně jako když je venku hezky a mám nějaký pěkný cíl pro moji scuru.
souhlas se vším, ale používám na kafe malej automat od delonghi a myslím že proti pákovce tam bude minimální rozdíl, jestli nějakej. Jediný co je s otazníkem je kvalita mletí.
Výhoda je že je to bez práce. Já bych se s pákovkou i smířil, ale žena by si kvalitní kafe neudělala, a pro návštěvy asi taky ne.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Stev píše: souhlas se vším, ale používám na kafe malej automat od delonghi a myslím že proti pákovce tam bude minimální rozdíl, jestli nějakej. Jediný co je s otazníkem je kvalita mletí.
Výhoda je že je to bez práce. Já bych se s pákovkou i smířil, ale žena by si kvalitní kafe neudělala, a pro návštěvy asi taky ne.
A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.