Jsme rádi, že navštěvujete Motorkáři.cz.
Abychom mohli naši práci dále rozvíjet, tak oceníme, když nastavíte vyjímku v AdBlocku pro náš web.
Děkujeme, tým Motorkáři.cz.
Nádherné počteníčko. Když jsi popisoval ty francouzké a švýcarské Alpy tak mě bylo u srdce moc prima. Vím o čem píšeš a o čem ta krásná krajina je. A nejlepší je ta věta "Fakt nevim, čím si to tu lidi zasloužili, že se každej den můžou dívat na něco tak krásnýho." Ale na to já si vždycky říkám - buď rád že žiješ v Česku a můžeš aspoň cestovat a tu krásu vidět. Spousta lidí na zemi to nikdy nespatří ! Tak ti přeji abys toho ještě hodně viděl a procestoval. Díky za krásný cestopis.
Ahoj! Děkuju Vám všem za komentáře je příjemný zjistit, že jsem neseděl u počítače takovou dobu zbytečně. Pokud Vás moje psaní bavilo (teda až na pehaska a jeho opravdu trefný faktický poznámky) jsem rád a třeba zas něco zkusim sepsat. Srbsko sepisovat nebudu, pravdu mají Ti co píší, že odešla řetězka. Měl jsem v úmyslu projet Balkán, ale nakonec jsem se sotva doplazil z prostřed SRB domů. Taky zážitek.
Takže díky a přeju všem šťastný km.
Nádhera Jsi moje krevní skupina,taky jezdím zásadně sám a řídím se přesně tímhle cituji"Ale jezdim tak, jak chci a jak mě to baví. Žádnej itinerář připravenej dopředu, žádný zamluvený ubyt, žádný plánovaný návštěvy čehokoliv, prostě jen jet kam zrovna chci, koukat a kochat se a odpočívat od běžnýho stresu a starostí. Pár dní v roce si dělat téměř co chci a spoléhat jen na sebe a na svoji motorku"
Nemám co víc bych dodal,tohle je pravá motorkářská svoboda relax a největší pohoda
Díky za dobré počtení. Škoda toho počasí ze začátku. Když jedu v chcanci, tak se vždycky ptám sám sebe "co já tady vůbec dělám". Každopádně po prvním vykouknutí slunce zas je vše jinak. Story s řetězem si také přečtu, jen už tuším co se konalo. Pozdrav rodině a přeju další dobré kilometry.
Pehasko:
Průliv mezi Anglií a Francií je La Manche. Děla v Long sur Mer jsou namířena na tento průliv. Klášter co vypadá jako hrad? Dobrá. A Brest? Brest je veliké přístavní město v západní Francii. Myslím,že autor není ten kdo je tu zmatený. Za mě
Parádní cestopis, sám tady teď půl roku pobývám, motorka bude čekat bohužel až doma v ČR, po návratu, jinak bych to tu projel všechno. Obdivuju, že si zvládnul objet sám celou Francii. Jinak pro pehasko: Ty tvoje fakticke poznamky jsou take zmatene Dela evidentne miri smer La Manche, kam by jinam asi tak mirila, ne?.Ano Mont-St.Michel je klaster, ale stejne tomu tady kazdy rekne Chateau, spis je zajimave, ze nekdy je obklopen morem, nekdy piskem (odliv/priliv) No a ta posledni poznamka s Brestem, to uz si uplne mimo. Jedno z historicky dulezitych mest v oblasti Bretagne. Jo, v textu jsou nepresnosti, ale cestopis je to krasny a mel bavil. Marku priste doporucuji projet Provence, kterou si "nakousnul". Cerven zde, kdyz tu kvetou levandule je naprosto uzasny...
Tohle je srdcovka. Taky se Mára na nás mohl vykašlat a nepsat nic. Nebo mohl sedět dva víkendy nad přípravou každýho POI a pak nás nudit exklusivníma fotkama s podrobným popisem každý pamětihodnosti na 5k dlouhý cestě, kdo by to četl. Takhle mě to baví a inspiruje.
Několik faktických připomínek. Zmíněná děla na vyloďovacích plážích ani nemohla být namířena na Lamanšský průliv, protože byla na oněch vyloďovacích plážích, přes 100 km od La Manche. No a ten "hrad" je snad nejznámější francouzský klášter. A samotný cíl cesty - Brest? Kde to, ve Francii, vůbec je? Autor to má nějaké zmotané. Všechno.
super výlet - moc pěkný. Ve Francii je krásně, i když trošku draho (ubytování). Řetězovka v Srbsku určitě klekla, páč jak se začne ozývat a častěji se musí šponovat, tak to je známka toho, že jde do kytek. Sám ji teď musím měnit...
Čau. Máš taky můj obdiv. Jezdit takhle sám, jsem si lajzl jen po ČR. Ven bych měl strach, že se něco po*ere na mašině. Ale je to tím, že nemám tolik peněz, abych v klidu užil síť servisů..
K celému vejletu: četl jsem to na dvakrát, ale byla to třešnička, fakt pěkně popsaný a prožitý! Dávám za 1dna a přeju Ti na cestách dobrou stopu a vždy se vrátit celej..
V Roce 2005 Francije,Gran Kaňon Verdon,San Tropé,některé trasi skoro stejné,které jsi jel,nádhera která se musí vydět,k tvé cestě,moc hezky napsané,hezké foto,ode mě to máš za 1 z hvězdičkou,a další dovolenou jen samé sluníčko dík.
Sqělé čtení
,perfektos
Super citanie a fotky!
perfektní cestopis, skoro jsem tam byl při čtení s tebou
Krásný fotky, úžasný výlet, vynikající inspirace, díky díky
Takže díky a přeju všem šťastný km.
Budu jen opakovat předchozí komenty... Super cestopis a pěkný fotky
Taky už nějakou dobu o Francii uvažuju a plně souhlasím se Slezskym
Parádny výlet aj na miesta, ktoré som navštívil. Prajem veľa ďaľších šťastných kilometrov.
Nádhera
Moc pěkný - i proto, že jsme se v létě vraceli z Pyrenejí skoro stejnou cestou. Jsi borec
Pehasko:
Ty tvoje fakticke poznamky jsou take zmatene
Ten traktor, to je starej dobrej českej Zetor :D
Suprově napsaný. Už se těším, jak se dozvím co se stalo s řetězem v Srbsku.
Láďa650: prosím tě, už radši nepiš. Praskly mi z tvé češtiny obroučky na brýlích.
Parádní vejlet a pro mě skvělá inspirace pro Normandii. 1!
Moc peknej vejlet, obdivuju lidi, co jezdej sami.