reline_unor



VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
petr1000001 (211) napsal 28.09.2024 v 13:34

Mam garmin zumo xt a nutno rict,ze jsem taky cekal neco vic,kor za ty prachy.. ale k nakupu mne taky posunulo prehrivani mobilu,sekani,bloudeni,kde zrovna nechces jezdit po meste tam a zpatky... citelnost displeje na slunci,resp za vsech okolnosti excelentni,moznosti garmin drive pro posilani mist z mobilu a dalsi pozitiva to ma... no a je potreba si ji umět nastavit a hlavne,nemit zapnute vsechny podkladove mapy najednou,to pak nevi z ktere cerpat driv a muze zlobit,ale kdyz mam zvolenou jednu,je bez problemu a za nahranou mapu gruzie do touratechu posilam jeste jedno velke diky
Kdyz si ji clovek nastavi a umi pouzivat,je lepsi nez mobil, mobil je lepsi v tom,ze nemusis umet nic,...

aesel (3) napsal 17.09.2024 v 13:23

Pekný článok, akurát by ma v recenzii navigačného prístroja zaujímalo, ako naviguje, nielen ako sa montuje.

Kto už niekde cestoval, ten vie, že jedna mapa nestačí. Pretože rôzne mapy tvrdia rôzne veci a tak sa človek dostáva do situácií, keď premýšľa, či tá cesta zakreslená v jednej, ale na inej len čiastočne naozaj vedie až do tej ďalšej osady alebo je slepá. A je tam ten most alebo brodím??? Apod. A preto potrebujem viacero mapových zdrojov. Takže by som potreboval nazdieľať do Zuma obrazovku z mobilu (alebo priamo nainštalovať Locus do Zuma).
Otázka - dá sa to? (napr. cez Android auto). Alebo aspoň doinštalovať mapy od rôznych vydavateľov?

Aká je kvalita,aktuálnosť jeho máp? Dokáže rozlišovať cesty rôznych typov, ako to je možné dedukovať z turistických máp? Pretože napr. Sygic je mimo tranzitných asfaltiek nanič - preňho je deravá asflatka, štrkaňa a bahno to isté (proste nemá túto úroveň podrobnosti).

Dá sa trasa naplánovať na PCčku (na veľkom monitore), podobne ako to má napr. Locus, Seznam mapy a potom priamo nahrať do Zuma? Alebo si to naplánujem cez ľubovoľný soft a potom ako Gpx nahrám do Zuma?

Díky

Sitaki (0) napsal 15.08.2024 v 19:16

Mam ji a pouzivam ji jak na K1600, tak na offroad na CRF a za me slape na jednicku. Ctu tady spoustu negativnich komentu na ni… Ono to neni s ni tak jednoduchy. Respektive je to stejne slozity jako kazdy jiny produkt Garmin. Ja hodne snizdel videa Tomase Kocandy z TechnicalGear a nastavoval podle nej a funguje skvele. Videa jsou na YT. Doporucuju vsem, protoze v seriovem nastaveni je to na nic…

Tazdevil (9) napsal 11.07.2024 v 18:20

Dedikované navigace JSOU přežitek, a ne že ne...
Měl jsem na motorce Garmin GPS III+, GPS V Delux, Zumo 660, BMW Navigator VI. Koupil jsem BMW Connected Ride Navigator... V autě dedikovaný TomTom... A v mnoha případech cesta od desíti k pěti.
Dneska přístroje AppleCar/Android Auto v používání předčí tyto dedikované navigace. Jednoduché plánování (třeba v mobilu), přenosy GPX souborů, mapové podklady (on-line/off-line), on-line provoz... Případně možnost použití další navigačních aplikací...

bouskat (4) napsal 07.07.2024 v 18:09+1

realně jsem horší navigaci neměl... Jsem z extrémně zklamaný. Fičury okolo super. Ale logika vypočtu, rychlost vypočtu, rychlost načítání map(ve 20let staré a6 s mapama na cd to funguje rychleji), nelogické navádění, neaktuální mapy, doprava nefunguje jak má, počasí taky super, ale radar ukazuje nesmysli, chybí každý druhý radar... Vytvořit v tom trasu 300km plsu je očistec, pri vkladání bodů do mapy se to tak seké že si kliká body kam chce, takže jen mažeš a čekáš než to něco vypočítá. Kdo chce dobou navigaci na ježdění, tak TomTom je jako navigace 1000x lepší. Najel sjem snim 100 000 km, bez jediného zaváhání, s timto mám ted asi 5000km a neustále se musím otáčet. Ale chápu, není hezký, nevypadá dobře a nemá milion balastu k ničemu, kterým se můžu chlubit v hospodě, ale jako navigace na ježdění je skvělá. Mají to hezké, ale extrémně nelogické, složité a nefunkční.

Lumajz (2) napsal 07.07.2024 v 12:30+2

Také myslím, že to je spíš oslavný propagační článek, bez popisu záporů. Hodně toho, co je popsáno, má dávno moje TomTom Ride 550, hlavně aktualizace přes Wifi mimo aplikace. Také v aplikaci nebo PC naplánuji cestu, označím, že se má synchronizovat se zařízeními a během chvilky je vše v navigaci. Už asi pět roků to tak používám. Garmin, ve snaze nabídnout něco nového a sofistikovaného, se podařilo spíše něco komplikovaného, což je přesně to, co na motorce nepotřebuji. Kamarád ji používá, navigace si žije svým životem, většinou OK, ale jindy spolehlivě zavede do města a protáhne vás zónou se 30 km rychlostí kvůlu ochraně před hlukem, kontrolovanou radarem, přes spoustu křižovatek, když existuje silniční tah kolem centra města. Nebo během cesty po hlavním tahu udělá odbočku někam mimo, kde není ani průjezní bod a pošle vás do trasy, kde si nevyhnou dvě auta, aby vás po nějaké chvilce navedl zpět na původní hlavní tah.
XT2 je velká, pěkná, velká tlačítka, vypadá moderně, ale to podstatné, co po navigaci potřebuji, prostě pokulhává. V autě Garmin dělá podobné blbosti, takže je to spíše navigačním SW, než chybou obsluhy, když dokonale zamotá, musí pomoci Sygic v mobilu.
Chtěl jsem něco většího, než TomTom Ride 550, když Tom nic většího nemá, koukal jsem po XT2, tyto zkušenosti odradily a dál ke spokojenosti používám TomToma. Sice menší zobrazení, ale spolehlivá navigace. Také jsem nějakou dobu testoval z legrace Garmin, TomTom a Sygic. Tom se Sygicem se prakticky shodovali v navigaci, Garmin se kolikrát rozcházel, málokdy, možná nikdy, lépe. Bohužel

Davidomax (1) napsal 05.07.2024 v 06:58+1

Ten kdo si prošel navigátorským peklem, tak jako já Navigator 5, 6 6+ od Bmw, tak XT2 je limuzína. Mám ji od podzimu a nastal ráj na dvou kolech.

tomasL6 (3) napsal 04.07.2024 v 16:39

Mobil a mapy cz 5 let a tento tyden jsem koupil xt. Dest, vedro a potize s nabijenim udelaly sve.

Tdicko (36) napsal 04.07.2024 v 10:33+1

Bratia Cesi… vase mapy.cz su top… na ipade naplanujem, synch a mam to v Iphone se 2020… nikdy, opakujem nikdy sa mi mobil neprehrial, ale nesmie byt v obale. A mozem este pocuvat muziku, bud online, alebo aj nie… a za 60€ sa da kupi Cardisplay obrazovka, ak nahodou..

Vitana (0) napsal 04.07.2024 v 09:42

XT2 jsem si pořídil jako mou první navi, takže jsem “navizačátečník” . Na mé Hondě NT1100 je sice zrcadlení tlf ale bohužel jen kabelem. A i origo kabel občas ztratil kontakt, takže problém byl hned na světě. Rozhodl jsem se ke koupi XT2 s bezp.držákem. Na první dobrou nic moc, musím tomu přijít asi na chuť. Je ale pravdou, že volení obtížnosti cesty je super věc. Waze, mapy či Google mapy nenabízejí takový cestičky jako XT2. Ale co mě na navi štve je celkem pomalý procesor. Ano, srovnávám s tlf (iOS) ale ve 21.stoleti jsem čekal větší pecky. Neumím si představit navi z přelomu tisíciletí jak (ne)šly. A peckovej je za mě na XT2 jas a viditelnost opravdu za všech podmínech.

IchBinMartin (26) napsal 04.07.2024 v 08:07+1

Reklamny clanok, ktory klame uz na zaciatku. Vobec nie je pravda, ze navigacia cez telefon musi byt online. Mam v telefone Mapy.cz a Maps.me, do obidvoch sa daj stiahnut mapy, navyse relativne casto ich aktualizuju, vsetko je jednoduche.
Telefon nemam na riadidlach, ale v bunde a iba mi do prilby hlasi prikazy. Vo vacsine casu navigaciu ani nepotrebujem, lebo ved medzi mestami su cesty obvykle dobre znacene (okrem HU), ale je dobra na hlasenie radarov a hlavne prejazdy mestami. Tam ale postupne vsetky zacinaju zlyhavat, lebo uz takmer ziadna aplikacia nevie spravne pocitat vyjazdy z tych nezyselnych a nespocetnych kruhacov, obcas dokola keca sprostosti, ale je to stale mensia komplikacia, ako mat na motorke primontovany nejaky kram. Nemusim sa o nic starat a nic odmontovavat a schovavat, ked odidem od motorky, bez ohladu na to, ci to je na pumpe, alebo na noc.
Este som skusal Osmand, ale ten prestal navigovat, ked som nesiel presne podla neho, ale som vybocil z trasy.
Mapy.cz zase svojvolne zmenia trasu a ked chcem zostat na povodnej, mam stlacit tlacitko, co je blbost, lebo ked mam telefon vo vrecku, tak o tom neviem. Toto ma na nich fakt extremne sere. Celkovo isli ako navigacia velmi dole s kvalitou.
Maps.me su asi najviac v pohode.
Kamarat vozi so sebou autoatlas Europy a cesty pozera podla neho.

Fandy2 (24) napsal 03.07.2024 v 10:00+1

Používám tuto sezonu pro navi displej s android auto.
Funguje to dobře,dedikovanou navi už nechci

pk14 (183) napsal 03.07.2024 v 09:09+4

Jo, beru to, mobily, navi…. Sam mam uz tretiho garmina. Ale to kouzlo devadesatek vybaven kvalitni mapou v kufru + hlavni body a cisla silnic dnesni trasy na papirku pod slidou na tankvaku…. Vic jsi tu trasu vnimal, sledoval, hlidal znacky, sledoval km, kde je to slunce…. Vetsi mesta trochu dobrodruzstvi. S navi poradne ani nekdy nevis, kudy vlastne jedes. Takove oblbujici. Taky to bylo tenkrat samozrejme vsechno poprve, prvni Alpy, Dolomity, ostrovy, trajekty…. Takze vse celkove intenzivnejsi a bez toho bookingu, meteoradaru,….. silnice mnohem volnejsi…. Rad dnes do tohoto off-modusu nekdy prepinam.

tomas-hojgr (2) napsal 03.07.2024 v 06:48+3

XT je super v tom přepínání profilů. Jedu, začnu spěchat, 2x kliknu, přepnu tím profil a už fičím po dálnici. Na XT2 je to samé asi na 8 kliknutí a je lepší si na to zastavit. Škoda.

XT2 je ale rychlejší a hlavně je propojená s apkou thread. 1:1 si pohodlně a rychle na mobilu naklikám trasu. Přijdu k motorce a než nasednu, je to automaticky sesynchronizované, vyberu trasu co jsem naklikal a jedu.

V grupě plánujeme v mapy.cz. Pak. Export do garmina a jede se.

Ročně nacestuju asi 15-20tis. Iphone se prehriva, android za deste klika sam od sebe. Na riditkach mam carplay a XT2. Po mnoha kombinacich vseho mozneho mi tohle sedi nejvic.

Maxik400 (10) napsal 02.07.2024 v 19:15+3

Vlastním Zümo XT a článek na mě působí, jak reklama, co jen slibuje úžasné věci, ale o chybách neřekne nic.

Já Garmin Zümo XT mám a musím, říct, že jsem z něj opravdu hodně zklamanej. Rozhodně nesplnil má očekávání. Procesor je děsně pomalej, takže než spočítá trasu, tak to trvá věčně a jak se tady píše "popotahováním mapy, stejně jako přibližování a oddalování dvěma prsty, funguje velmi obstojně", tak u Zümo XT to rozhodně neplatí, dokonce někdy ani nestačí překreslovat křižovatku. Například, když jsem teď v Itálii odbočoval na kruhovém objezdu, tak se mapa otáčela a překreslovala tak pomalu, že jsem odbočil špatně.
A aktualizace přes wifi? Jen někdy a něco. Říkám si takhle před dovolenou, že si udělám aktualizaci přes wifi a XTčko sice aktualizaci najde, ale nahlásí, aktualizace je k dispozici, připojte zařízení kabelem k počítači. Takže bez PC bych ji přes wifi neudělal.

Osobně jezdím, jak s mobilem, tak s Garmin Zumo XT a většinou dokonce s oběma najednou a mobil se mi ještě nikdy nepřehřál a vidět je na něj i za letních slunečných dní také perfektně, ale ano, je to dáno i tím, že mám kvalitní displej s vysokou svítivostí na mobilu (Galaxy S23Ultra), ale pokud bych měl levný telefon s malým jasem, tak si vytisknu na 3d tiskárně stínítko a je vyřešeno.

Navíc aplikace Garmin drive funguje opravdu špatně a jen když máte ve chvíly použití právě ten internet, takže to, že si najdete třeba místo na mapě a dáte odeslat do navigacem přes Garmin drive, tak většinou aplikace vyhodnotí, že místo nebylo nalezeno a pokud zrovna nemáte internet, tak aplikace nefunguje skoro vůbec, protože cokoli zadám ověřuje někde na webu, místo, aby zadání odeslala do navigace tak, jak ho obdržela, výsledek je, že většinou musíte data naklofat do navigace ručně.
Jo a další lež, mapy.cz, google mapy, Here, Locus to všechno jsou aplikace, kde můžete mít offline mapy v zařízení a nepotřebujete internet, což se o aplikaci Garmin drive říct nedá.

Když odešlu GPX z mapy.cz do Gamrinu přes Garmin drive, tak to často neprojde, ale když to z mapy.cz odešlu do Garmin Explorer a z něj do Garmin drive, tak už to tam dostanu pokaždé, ale i tak práce s GPX není vlbec intuitivní a že by si člověk třeba mohl vybrat nějakou složku na kartě a vybrat soubor, tak o tom se mi může také jen zdát.

Za mě má tahle navigace jedinou podstatnou výhodu a to když opravdu leje, tak mi voděodolný mobil začne po nějaké době hlásit že byla zjištěna vlhkost v konektoru a že mám odpojit nabíječku a Garmin má kolébku s kontakty na zádech, tak tam je ta voděodolnost připojení napájení dobrá, takže jede i v celodenním slejváku, ale jinak je mobil snad 100x rychlejší, trasu vypočítá okamžitě a můžu si vybrat, kterou navigaci chci použít.

Jedna věc, co bych já osobně uvítal na podobné krabičce, jako je třeba XT2 by bylo Android auto nebo Apple car play, to by lidi, jako jsem já asi přesvědčilo, že si něco takového ještě koupí.
Takže, když bych se rozhodoval teď, kloupil bych si asi Interphone, kterej takový displej dělá, ale zatím jsem ho neviděl naživo a stojí myslím cca 5 000kč, což je podle mě mnohem lepší investice, než dát 15 000kč za Garmina s nedodělaným SW a děsně pomalým procesorem.

valasek (168) napsal 02.07.2024 v 18:55+1

Osobně mám s mot. navigací Garmin Zumo jenom skvělé zkušenosti. Spolehlivě mne zatím vodila cca 200 tis.km na cestách po celé Evropě, často i v několikadenních lijácích. Používám dnes už neprodávaný model 595.
Pokud jde o mobil je pro mne na cestách opravdu často zásadně důležitý. Vůbec si neumím představit risknout jeho přidělání na řídítka motorky Natož pak v dešti

JS (3) napsal 02.07.2024 v 14:03+1

dlouho jsem byl odpůrcem, po poruše dvou předchozích navigací od Garminu, ale nakonec jsem XT2 pořídil a mám pár poznatků. Hmotnost je problematická na držáku nad přístrojovkou se na nerovnostech klepe, nakonec skončila na hrazdě řídítek na originál dodávaném kloubu od RAM a je to v pohodě. Proti mobilu
skutečně viditelnost je super, ovládání je proti mobilu složitější, je třeba si zvyknout, ale trasa se dá vymyslet v mobilu třeba v mapy cz a přez zdílení do aplikace Tread se přenese do XT2, zároveň zvládne posílat z mobilu
i počasí na trase.Mapa celé evropy je bezplatná a doživotní, aktualizace přez Wifinu když přinesu navigaci domů za cca 20min bezproblémová,

Mig_35 (380) napsal 02.07.2024 v 13:20+1

Je ovšem také třeba zmínit, že každá ta topo mapa se u Garminu "lepí", a není to záležitost nijak laciná. Je mi líto, odolný čínský mobil plus mapy.cz nemají konkurenci. A to vzpomínané přehřívání řeší buď zrcadlení - ale tady osobní zkušenost nemám - nebo prostě flákneš mobil do batohu a posloucháš instrukce, nebo do tankvaku, ale upřímně - v takovém horku se snažím spíše nejezdit.
V autě už by mě originální navigaci nenapadlo zapnout ani náhodou. Na mobil prostě nemá nic.

rogih (1165) napsal 02.07.2024 v 12:22+2

Těch funkcí, které mi to nabízí navíc oproti mobilu, je za ty prachy hodně málo…



TOPlist