ktm_unor




RED DREAM1 M-B od Bagger Custom Club

Další ze série Zbyškových baggerů je na světě. Tady máte možnost se pokochat nejen naprosto precizní přestavbou Street Glide, ale i luxusními fotografiemi, který pro účely otištění v Easyriders nafotil mistr světla fotograf s přezdívkou Francouz.

Kapitoly článku

Asi úplně prvotní signál přišel, když Honza Dorant viděl Highwaymanna, kterého jsme otiskli v Easyriders 5/2017. Tato přestavba byla prvotním impulzem, aby oslovil Zbyška a splnil si svůj velký sen - nechal si postavit motocykl na zakázku. Že chce postavit Baggera právě od něho, rozhodly především reference, přeci jen není v Čechách jinýho stavitele, kterej by se do přestaveb Baggerů vrhnul takovým tempem a měsíc co měsíc vyprodukoval nějakej klenot.

Je všeobecně známo, že kola dělaj auto, v některejch případech kola dělaj i motorku, ale Bagger bez super předního kola nikdy nebude bagger a tak to prostě je. Tenhle kousek o velikosti 26“ jde ještě mnohem dál a je vyrobenej přímo pro tuhle stavbu, kde chtěl Zbyšek evokovat tři paprsky Mercedesu. Můžete si vymýšlet spoustu dalších cinkrlátek, ale kolo je prostě základ. Honzova obliba v Mercedesech dala vzniknout tomu, že lak od Fridrich Design je v Mercedes odstínu, aby v garáži s ostatním železem nepůsobila tato červená barva rušivě. Červeně na zakázku je prošitý i sedlo Corbin a opěrka spolujezdce. Je vidět, že na zakázku se dá nechat vyrobit snad vše.

Chassis je komplet na vzduchovým odpružení. Jak přední, tak zadní kolo je nezávisle ovládané a jelikož pan Zbyšek „koumátor“ s každou svou stavbou přichází s novými vychytávkami, tak tady se poloha podvozku snímá digitálním manometrem. Jaký jiný světlo tam pan „koumátor“ mohl dát, než to ledkové s bočním náklonem.

Doplňky použil převážně Arlen Ness a Screamin´ Eagle, ověřenou funkční a designovou klasiku, kterou nikdy žádnou přestavbu nezkazíte. Samozřejmostí je našlápnutá muzika, i přes to, že se objem rozšířených kufrů nechal převážně zavazadlovým účelům, je zde 320 W hudebního výkonu z produkce Motoaudio.

Tento polykač kilometrů je dalším členem ze série Bagger Custom Clubu a už dnes víme, že nás do dalšího vydání čeká další vychytávka. Tou je Bagger Indian Chief.

Zleva: Martin Fridrich, Tibor Kufalvi, Zbyšek Hazmuka – Koumátor, Zdeněk Špaček, Michal Bílek

Tenhle bagger má odvážný styl, ale byl postaven pro každodenní ježdění. Tak vypadá mistrovské dílo.​

Tento článek vyšel v Easyriders 2/2018, děkujeme redakci za jeho poskytnutí.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist