yamaha_demo_tour




BMW S1000R Naked

O nekapotované verzi bavorského superbiku se spekuluje hodně dlouho, vlastně už od roku 2008, kdy byl model S1000RR uveden na trh. Letos na podzim se S1000R pravděpodobně stane realitou, alespoň tomu napovídá špionážní video, zveřejněné na webu časopisu Motociclismo.

Video pořídil pohotový čtenář, který potkal testovací flotilu BMW v ulicích italského Trenta. Maskovaná novinka se sice objevuje v amatérském záběru jenom na krátký okamžik, ale přesto tyhle obrázky prozrazují pár podstatných detailů. Jedním z nich je uspořádání předního světla s malou kapotou a decentním plexištítkem, který z profilu vypadá jako výškově stavitelný. Dvě vystrčené čočky utváří agresivní vzhled naháče. Při pohledu zepředu si světlomet zachová svůj asymetrický design,  jak ho známe z S1000RR.
Velkou neznámou zatím zůstávají finální parametry nového modelu, který by mohl být oficiálně představen letos na podzimní výstavě v Miláně. Dá se předpokládat, že BMW v duchu  zavedených zvyklostí posune špičku maximálního výkonu a točivého momentu do nižších otáček a zároveň dojde ke zredukování 193 koní na zvladatelnější hodnotu.
Z fotek je dále zřejmé, že testovací prototyp je vybaven stejnou přední vidlicí jako S1000RR a dokonce stříbrnými monobloky Brembo jako HP4. Základní model S1000RR přitom používá zlaté radiální třmeny stejné značky. Vzhledem k tomu, že testovací naked verze byla spatřena také s namontovanou koncovkou Akrapovič, můžeme spekulovat o dvou variantách výbavy nebo jednoduše o široké nabídce příslušenství hned na začátku prodeje.
A jak by se novinka mohla jmenovat? Při precizním systému označování, zavedeném v celé modelové řadě BMW, se nejvíc nabízí název S1000S. Hlavními konkurenty pak budou Aprilia Tuono V4 a další očekávaná novinka KTM 1290 Super Duke.

Video



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist