-
3Odpovědí
Nastavení rozvdů-nesedí značky
Ahoj všem měl bych dotaz ohldně nastavení rozvodů kawasaki er5 , doskládal jsem motor a nastal problém s nastavením když nastavím na rotoru zapalování pozici horní uvratě C se značkou na krytu tak nesedí značky a na vačkových hřídelích jako kdyby neseděli
-
3Odpovědí
Uchycení zadního tlumiče na rám (závit)
Povedlo se mi strhnout závit šroubu horního uchycení zadních tlumičů, kterej je, ještě nevím jak, připevněnej přímo k rámu. Jako samostatný šroub, abych ho vyměnil, jsem ho v katalogu dílů nenašel. No štěstím fakt neskáču. Jak a jestli vůbec jde šroub vym
-
2Odpovědí
Trysky
Zdravím, netuší tu někdo na kolik otáček má být +- tryska A? Budu si dělat ještě synchro což je pohodička, jen bych nerad vypálil písty chudou směsí. Při vytočení to vycházelo na cca 3,5ot. což se mi moc nezdá a nešla samozřejmě ani na volnoběh (ucpaný
-
3Odpovědí
svíčky
Zdravím pánové, mám er 5 rv.2000 potvora po zimě nestartuje, pravděpodobně budou uchcané svíčky, (žena nechala otevřenej benzín celou zimu). Potřebuji se tedy na ně dostat a vyčistit/vyměnit. Můj dotaz tedy zní, dostanu se na svíčky tak, že sundám nádrž,
-
3Odpovědí
leštění hliník segment stupaček a kryt chladiče
Zdravím Vás všechny.. Koupil jsem malou kawu er5 a hliníkové součásti nejsou moc hezké. Zkoušel jsem silichron a ještě na hliník krém a nic. potřeboval bych poradit něco účinného děkuji.
-
3Odpovědí
dobíjení
Zdravím , dokázal by mi někdo poradit ohledně dobíjení ? Nabíjecí napětí mám jen 12,8 V a když zapnu světla spadne na 12,3 V . Potřeboval bych poradit zda se dá alternátor změřit jako klasický automobilní kde je použito relé a nebo se musí postupovat sys
-
3Odpovědí
Šroub na seřízení volnoběžných otáček
Zdravím ve spolek, mám menší problém :( . Nevíte prosím někdo, co všechno se musí z motorky sundat, aby se člověk dostal k místu, kam v er 5 patří konec z šroubu na seřízení volnoběhu. Mladej mi to úplně vyšroubil a já jsem v koncích. Za prvé tam kulový v
-
4Odpovědí
seřízení řetězu
Zdravím vás. Mám Kawasaki er5, r.v. 2006. Chtěl bych poprosit o radu jak správně změřit napnutí řetězu. Z manuálu nejsem moc moudrý. Jako správné propnutí uvádí 35 - 40 mm, ale nevím, jak to změřit. Zkoušel jsem dát pravítko, kouknout na číslo, kde je s
-
3Odpovědí
dotaz
Ahoj, na staré kolena jsem si pořídil ER5..při druhé jízdě mi kdosi odcizil dutý šroub, který je na pravé straně kousek od olejoznaku. Nevím, jak se to jmenuje, ani katalogové číslo. Pravděpodobně je to součást olejového čerpadla. Prosím o radu, popř. inf
-
2Odpovědí
Jak vyměnit olej u tlumiče
Dobrý den obracím se s velkým prosíkem. Před sezonou jsem si chtěl vyměnit tlumičový olej u své ER5 a netuším jak sundat vrchní víčko/zátku. Vím že je kolem nějaký kroužek něco jako ségrovka ale zaboha držet víčko pod napětím pružiny a zároveň se snažit
-
5Odpovědí
Kapani benzinu
Zdravim, po mesici sem nastartoval moto a vsiml sem si, ze mi kape benzin z cerne nadobky viz foto, z toho konce. Neni to teda nejak moc, ale je to neco spane? Nebo je to nejaky pretlak nebo tak?[img]https://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2019/36/49
-
4Odpovědí
Nevydrží v otáčkách, chcípne
Zdravím, potřeboval bych radu, ohledně ER 5. Aktuálně je cca týden po seřízení ventilů, vyčištění karburátoru apod. Týden zpátky, když sem jí vezl ze servisu, tak všechno v pohodě, krásně jela, držela vše ok. Ale teď moto cca týden stálo a z nějakého
-
5Odpovědí
Dotažené přední kolo
Zdarec měl jsem sundané přední kolo, když jsem ho znovu nasadil, dotáhl matku na hlavní ose (na fest), kolo se moc netočí. Když matku trochu povolím, je to v pohodě. Myslíte, že je to v pořádku, nebo jsem z kola poztrácel nějaký ložisko. Vzhledem ke kons
-
0Odpovědí
Dotažené přední kolo
Zdarec měl jsem sundané přední kolo, když jsem ho znovu nasadil, dotáhl matku na hlavní ose (na fest), kolo se moc netočí. Když matku trochu povolím, je to v pohodě. Myslíte, že je to v pořádku, nebo jsem z kola poztrácel nějaký ložisko. Vzhledem ke kons
-
4Odpovědí
Výměna motoru - typ motoru
Zdravím, bohužel mi odešel motor u er 5 tak hledám nový. Chci se ale zeptat, zda je možné použít z KLE500? Ma totiž totožný typ motoru EX500AE. Nebo se mám ještě dívat na nějaké další označení? Diky
-
3Odpovědí
Klepání v motoru
Zdravím, potřeboval bych radu o co by mohlo jít. Včera sem bohužel nechal moto na dešti (pršelo celkem dost) a dnes najednou nějaké divné klepání v motoru a ztráta tahu. Něco tam "drnčí" i když je pod plynem i když je na volnoběh. Do včerejška úplně
-
3Odpovědí
Volné hadičky
Zdravím, Moto mám 14 dní, při koupi sem si toho nevšiml. dnes sem na moto narazil na hadičky, které jsou volné a nikam nejsou zapojené. Má to takhle být? Nebo je něco špatně? Děkuji[img]https://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2019/24/488185
-
2Odpovědí
Motorka při 3000 až 4000t. ot. cuká .Co stím?
Motorka při 3000až 4000t. otáčkách cuká nad 4000 t. jede normálně.
-
5Odpovědí
Sytič
Zdravím, pořídil sem si svojí první moto, nicméně sem aktuálně narazil na to, že při koupi startovala úplně v pohodě, druhý den taky. Nicméně další den, už ráno nenastartovala. Dle předchozí majitele baterka, prý je tam původní, takže tu zkusím dnes vy
-
2Odpovědí
Rozměry originál řídítek Kawasaki ER 5
Dobrý večer, potřeboval bych vědět originál rozměry řídítek Kawasaki er 5. Koupil jsem mašinu a jsou tam takové nepěkné, nepohodlné a očividně ne originální řídítka.
-
0Odpovědí
řazení
Montuji ukazatel zařazené rychlosti, ale nějak se mi nedaří. Magnety jsou v pohodě ale po stránce elektro se nevede. Stále si ukazatel dělá co chce. Prosím o radu. Děkuji pěkně. Zdeněk
-
4Odpovědí
Chrastění v motoru
Zdravím, mám ER5 2001, z motoru zejména při přidání plynu jde jakýsi chrastivý zvuk (nic extra hlasitého), ale přecijenom.... Jako ventily mi to nepřijde. Co by to prosím mohlo být? Díky za odpověď
-
2Odpovědí
Startuje s nízkými otáčkami
Ahoj, už sem prolezla spoustu článků a fór, ale nikde sem nenašla podobný problém, tak snad mi někdo poradíte. Od minulého pátku mam ráno problém nastartovat. Ještě se mi nestalo že by motka vůbec nechytla, ale ráda bych se tomu vyhla 😆. Motorka s
-
2Odpovědí
Otačkoměr
Zdravím dal jsem se do opravy elektriky. Před opravou fungovaly pouze kontrolky a osvetleni. Nefunkcni - otackoměr, ukazatel paliva, ukazatel zarazene rychlosti. otačkoměr byl z me neznamich duvodu odpojen po pripojeni ukazuje obraceně na volnobeh ukazu c
-
9Odpovědí
Kawasaki ER 5 - problem se starterem
Zdravim všechny motorkáře, mám problém se svojí Kawasaki. Motorku jsem nastartoval přidal jsem nepatrnë plyn a motor zhasl - studený motor. Potom jsem motorku opet startoval a najednou přestal točit starter. Motorku jsem roztlačil a normálně jela. Vložil
-
3Odpovědí
Jak sundat nádrž
Ahoj.. mám er5 2002. Chtěl jsem se zeptat jestli nádrž drží ještě nějakej jinej šroub než ten pod sedačkou.. Když se ji snažím sundat tak jako by ji ve předu ještě něco drželo a já se bojím jít na to silou abych tam nic nezničil..
-
6Odpovědí
Svítí kontrolky po položení
Zdravím, dneska ráno mi bohužel motorka ujela na štěrku, a já s ní mlaskl o zem na levý bok. Naštěstí jsem skoro stál takže to odnesl jen blinkr a jinak žádné oděrky, spíš jsem měl psychickou újmu :D Každopádně, vytekl mi benzín z karburátorů, ale
-
5Odpovědí
Někdy startuje, někdy ne
Zdravím! Chtěla bych poprosit o radu. Asi před týdnem jsem trochu nevybrala zatáčku a už to letělo. Motorka jela po levém boku (ale pomalu a jen chvilu :-D). Od té doby mi někdy jde nastartovat, jindy ne. Někdy se spojkou, jindy ne. Starter bude asi v poh
-
3Odpovědí
Zlobí startování
Ahoj,mám problém.Jsem v zahraničí,utrhlo se lanko u spojky,což se vyřešilo a i bez spojky šlo jezdit vzhledem k tomu, že je to poloautomat.Ale zvětšil se problém,který jsem v CR neřešila, protože se mi to stalo pouze jednou a pak bylo vše ok. Když se mi s
-
3Odpovědí
Motor ER 5
Mám v motoru zapecene kruhy a válce nemají tlaky.Dáji se písty s ojnici vytáhnout spodem přes olejovou vanu,nebo musím sundat hlavu a tahat to vrchem?