O víkendu 27.4. - 28.4. jsem se vydala do Vysokého Mýta na již 2. ročník akce "Začneme spolu aneb kolama dolů" s Policií ČR. Jelikož mám v Mejtě příbuzné, vyrazila jsem již v sobotu, abych měla klidnější nedělní vstávání, ptž sraz byl už v 9 ráno na polygonu.
Teploměr ukazoval 8°C a foukal ledový vítr a mě se nechtělo vůbec vstávat z postele. Nakonec jsem se vykopala, ale zima byla, brrr. Teplota potom malinko stoupla na 13°C, ale ten studený vítr byl nepříjemný.
Od 9 - 10h. se sjížděli motorkáři. Při příjezdu jsme dostali reflexní kšandy + nově samolepku ve tvaru placky.
V 10h. se vyráželo na projížďku. Kolona se vydala z autodromu směrem na Choceň, Žamberk, Jablonné nad Orlicí, Lanškroun a zpět do Chocně. Cesta byla celkem pěkná, průměrná rychlost byla cca 50 km/h. Chvilkami se jelo i rychleji. Byla to spíš ale kochačka. Až na tu zimu to bylo fajn.
Kluci mě zahřívali slovy, že si zapnou vyhřívané gripy a že jim je v tom oblečení stejně teplo (když můžou mít i zimní odepínatelnou termo vložku), nj enduráři, mají trošku jiné oblečení než my "silničáři" v kombinéze. Já jsem měla vlněné triko s dlouhý rukávem, na něm termo triko a stejnak to chvilkama byla drkačka zubama...
Po dojetí zpět na autodrom nám dali na hoďku rozchod. Poté následoval výklad, co nás čeká a instruktoři si nás rozdělili do skupinek. Musím říct, že letos to bylo hodně utažené a omezené, co se týče pohybu po autodromu. Je jasné, že to musí mít nějako organizované, ale loňský 1. ročník jsem si užila o dost víc, i když bylo 30°C a člověk se na mašině roztékal.
Tento víkend jsme ale měli opačný problém, byla fakt kosa.
Jinak ale fajn organizace ze strany Policie, která uzavřela křižovatky a umožnila koloně volný průjezd. A to mě na tom baví, díky kluci!
Za víkend jsem natočila 287 km. Po autodromu mě čekalo ještě 90 km k nám domů. Kupodivu mě nebolela záda, ale za krkem. Hodně jsem zalehávala za plexi, foukal hodně nepříjemný vítr a taky za plexi je o něco menší zima.
Na to, jaké bylo počasí. se akce vydařila a doufám, že klapne i HK S-Drive 25.5, loni bylo krásně.
P.S. Fotky z akce nic moc, ale z loňska mám v deníku lepší.
Řazení se po přijetí.
S kámoškama Ráďou a její Nijou ZX-6R, silnější ségra. ;-)
BMW F650 GS - Dakar
Příjezd na autodrom...
Pár nás bylo, cca 210 motorek.
Proužky na ráfcích. :-)
Instruktoří
Cesta domů, manžel mi dělal předvoj. :-D
Díky za článek