Už dělá radost novému majiteli.
Větší skútr se slušným výkonem a dobrou ovladatelností. Dobrý do města i na výlety.
První dojmy - Na fotkách se mi úplně nezdála, je prostě jiná než ostatní skútry. Vyšší a vypadá krátká. Ale na živo to bylo jiné. Působí mohutně, jakoby dospěle. Už při projížďce při koupi mi Versity sedla do ruky skvěle. Pohodlný posez, díky velkým kolům dobrá ovladatelnost a slušný výkon.
Motorku bych doporučil pro - Pro člověka co hledá motorku do města, na cestování po výletech a jízdy pro radost přírodou, zatáčkami a kopci. Prostě mimo dálnice.
Doplňky na motorce - Zahrádka na kufru, držák bočních kufrů, dvoucestný alarm.
Měl jsem v inzerátu vyhlédnutého Burgmana 400. Než jsem se rozhoupal, byl prodaný. V jiném inzerátu jsem si vyhlédl Yamahu Versity. Zpočátku se mi moc nezdála, ale když jsem se přijel podívat... zamiloval jsem si ji. Větší, mohutný skútr a velkých kolech. Po vyzkoušení jsem se s majitelem domluvil a hned si ji odvezl.
Majitel se o ní vcelku staral. Měla novou baterku, byla po výměně oleje a kontrole v servisu. Sem tam nějaký škrábanec (vzhledem k věku nic hrozného).
Hledal jsem něco na denní cesty do práce (město) i na nějaké výlety a cestování. Sám i ve dvou. Navíc nejsem žádný drobek a tak jsem koukal po něčem silnějším. Ideálně 400ccm. Bohužel vyhlédnutého Bargmana jsem nezískal.
Myslím, že i Versity 300 splňuje moje požadavky. Není to žádná raketa, ale to od skútru asi nikdo nečeká. Nicméně i ve dvou nemá problém jet velmi svižně. Je velmi pohodlná pro řidiče i batůžek. Má velké a široké sedlo a i po delší cestě je člověk v pohodě.
Je ideální do města - není až tak velká, dobře ovladatelná i na takové to cestování za zábavou - koupání, hrady, zámky, zajímavosti - pohodlná se slušným výkonem.
Není to moc na dálnice. Vhledem k maximálce cca 130 km/h by ji člověk musel trápit pořád na plný plyn a nebo mít vedle sebe pořád kolonu předjíždějících aut. Ani jedno není ideální.
Cestování cca 90-100 jí vyloženě sedí. Dobře si poradí s kopci i zatáčkami.
Ocenit musím brzdy zn. Brembo. Ty jsou dle mého velmi dobré.
Spotřebu mám dlouhodobě cca 4l/100km. Nijak jí nešetřím.
Pod sedlem úložný prostor pro helmu a v kombinaci s kufrem je to asi dostatečné. Pro dva na delší cestu uvažuji o malých bočních kufrech. Před koleny jsou ještě dvě úložné přihrádky na drobnosti. Z toho jedna uzamykatelná se zásuvkou 12V.
Zápor je snad jediný. Bere si trošku oleje. Ale tyto motory prý takové jsou a vzhledem k věku skútru to moc neřeším.
Parádní skůtřík ! Mám Majesty 250 z r. 1995 a v ní stejný motor jako máš Ty ve Versitce 297ccm. Ať Ti jezdí stejně dlouho jako nám... Jasně, že 10 bodů!
Mám známé, kteří taktéž vlastní tuhle zvláštní Yamahu, ovšem pravdou je, že jí nemají v tak vizuálně zachovalým stavu jako jí máte Vy, cestovatelé z Chomutova

Na první pohled je tahle mašina stavěná zřejmě dost bytelně a bude to poctivý pracant. Trošku závidím větší kola, který má Tvoje japonka, můj ital má 13´ a tak musím za jízdy hodně bedlivě sledovat kvalitu cesty před sebou a zavčasu "obkroužit" díry, výmoly a jinou silniční neplechu, pokud nechci přijít o tlumiče
Jinak jsem zrovna dočetl Tvůj popis z cesty Rakouskem a Německem, kam ses letos vydal s přítelkyní a je škoda, že si to necháváte tak nějak pro sebe. Určitě by stálo za to sepsat o dlouhých zimních večerech svůj vlastní cestopis, přidat k němu 20-30 vybraných fotografií (máte jich spoustu hezkých) a vložit to sem na Motorkáře. Věřím tomu, že by to řadu váhajících moto nadšenců přesvědčilo o tom, že i když cesta kolem komína je fajnová, tak cesta za naše hranice je ještě fajnovější a ani dvou tisíc a více kilometrů se není třeba nijak obávat
Pohodový zbytek roku 2016 a v roce 2017, ať se Tobě i "baťůžku" daří ve všem, nejenom v cestování s Yamahou Versity. Mějte se a smějte se
Starsi, pekna a ma neco do sebe. Poridil sem ji lehce bouranou, dal dohromady a parada.