Mierumilovný sršeň... kým sa nevytočí
První dojmy - Je to sila. Super zvuk. Farba kvôli manželke. Do 2000 otáčok skútrik. Do 5000 ešte sranda. Nad... stíhačka! Skoro som si cvrkol.
Motorku bych doporučil pro - Pre nižšie (do 175cm) a hlavne štíhle (do 80kg) postavy. Inak sa budú lakte opierať o kolená a pupok o nádrž = jako vosa na bombónu
Doplňky na motorce - Led smerovky vpredu
Led združené svetlo vzadu
nosič givi monolock
kufor givi e42n - na dve prilby malý, jedna v ňom lieta
držiak na bočné brašne
plexi givi - asi pôjde dolu - fúka presne na helmu
padacie bodky - chcelo by to radšej rámy
zvýšené riadidlá o 3 cm- minimálne zlepšenie
Po nástupe do prvého zamestnania (ako obchoďák), som mal neobmedzene k dispozícii služobné auto. Na moto som si ani nespomenul. Potom svadba, deti, stavba domu...
Až jedného horúceho dňa pri debate s kolegom o tom, že vo veľkom aute (Sharan) cítim účinok klimatizácie, až keď potrebujem vystúpiť, došlo k TOMU.
Veď máme doma Sepiu! Skútrik od Suzuki. Ale! Má dávno prepadnuté papiere a cestovať 10 km ráno aj poobede 40ciatkou??? To asi nie. Určite nie. Chcelo by to viac. Veď na B-čkovy vodičák môžem 125ccm s 11kW, čo dá stovku aj s mojimi 96kg. To je nápad... teda fakt za všetky drobné. Také skútre od ruky, sa predávajú za Dvojku. Fíha, celkom dosť. A furt je to skúter - nič v zlom, ale je to ozaj na 10km dlhú cestu z dediny do mesta a dosť. Nič viac a s nikým naviac.
Tak som sa posťažoval kolegovi v práci. Na čo mi povedal, že jeho manželka si práve robí vodický na veľké A. Začal som zisťovať čo to obnáša: kurz, červený kríž, skúška a necelých 5 stoviek. To by šlo, veď tým s otvoria dvere k nekonečnej ponuke motoriek. Neprešiel ani mesiac keď za mnou prišiel kolega s informáciou, že manželka síce vodičák urobila, ale motorka čo si vybrala jej nesedí. A vraj ako som na tom ja s VP a mašinou, či by som nemal záujem. Ponuka bola natoľko zaujímavá, že do pár minút som mu posielal peniaze na účet. Konečne mám veľkú moto s papiermi. Urobil sa prepis. Počkať, ale čo doma? Deti sa isto potešia, veď sa radi vozili na skútri. O inom to už bude s pani manželkou. Já ji znám, vždiť s ní žiju. Našťastie ona nepotrebuje chodiť do garáže. Prešlo pár mesiacov a na Štedrý deň, hneď ráno, som oznámil tú radostnú zvesť. Dopadlo to tak, že som kapustnicu jedol sám v garáži...ale nie. Moja manželka je super človek.
Na jar som začal chodiť na kurz do autoškoly. Kým som sa dostal k záverečnej skúške, spravil som vstupný servis:
výmena oleja, olejového a vzduchového filtra, brzdovej a chladiacej kvapaliny, nové sviečky a batéria. Napriek snahe som nedokázal odolať. Musel som sa aspoň po dvore, pred bránou, po ulici trochu previesť. Síce iba na jednotke a dvojke, ale vôňa spáleného benzínu a zvuk 4 valca z ladeného výfuku sú ako ranná káva.
Prvá legálna jazda do práce bola opatrná, v rámci predpisových rýchlostí. Poobede som sa odvážil skúsiť viac a vybuchlo to ako Černobyľ. Doslova a s trvalými následkami. Všetky jazdy predtým, na čomkoľvek som sa vozil, boli... Radler. Nealko... Toto tu je päješatdvojka, abo tatranský.
Po prvej sezóne (len asi 500km) mám poznanie, že som nevhodnej postavy. Asi bude jednoduchšie vymeniť motorku ako zmeniť postavu...
BORN TO BE WIDE
Pozerám po endure
Tak som zazimoval. Plná nádrž Shell V-Power Racing 100. Vybratá batéria a namazaná reťaz. Po dlhom zvažovaní a čítaní testov, recenzií ...som rozhodnutý vymeniť za Transalp700, Vstrom 650 alebo TDM900.
Na Mikuláša som odzimoval. Krátky výjazd cca 40km, ale poteší..
at' dělá radost !
Měl jsem to naprosto stejně, ať slouží a kolama dolů...