renocar_brezen

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Láska na první pohled. Motocyklový comeback, jezdím na ní denně a vždy se na to těším.

Více fotografii

Motorka koupena od FIRMA:Moravamotors s.r.o. (Krhová)

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Honda ST125 Dax: automatická spojka se mi nejevila jako výhoda, extravagantní ale nepohledný zjev

První dojmy - Před objednáním jízda neproběhla, ale jezdil sem kdysi na MSX 125 a tohle mi přišlo stejné jen pěknější :) Reálná jízda pak byla fajn, mám to asi 60km do Hondy, tak jsem se měl příležitost sžít cestou. První dojem byl, že neexistuje příjemnější sedlo na motorce než na Monkey.

Motorku bych doporučil pro - Pro všechny, kdo se neberou moc vážně.

Doplňky na motorce - Rozšíření stojánku - orginál stojan dost koroduje a malá plocha vede k tomu, že se motorka na nezpevněném povrchu boří ... nevýhoda je, že tou podložku se stojan prodloužil a motorka má na jednu stranu tendenci přepadávat.
Nosič na kufr - volil sem originál za 3900, nemá správný tvar, takže nesedí symetricky vůči zadnímu blatníku, je pochromovaný a ve svárech rezavý. Přišlo mi, že ten stejný prodávají čiňani za cca 1400 Kč, ale třeba jen podobně vypadá.

Po 900, 1200 a 850 byl dost velký risk pořídit 125, ale nelituji.
Asi 15 let nazpět jsem naprosto vážně uvažoval, že pořídím MSX 125, tehdy jsem měl možnost ho získat od končícího dealera Hondy za cca 50t. Kč Tehdejší nadšení sem zavrhl, motorku nekoupil, ale když se u mě po nějaké době popojíždění na skůtru o objemu 50 číňanů objevil nápad koupit nový skůtr, skončilo to právě opicí :)
Honda byla od počátku jasná, zvažoval sem pouze jestli PCX nebo SH, nebo dokonce Forza. Po nastudování ceníků, které mě mírně vyděsily, protože cena uvedených motocyklů je cca o 80% vyšší než sem si to vybavoval kolem roku 2010 a tak jsem navštívil prodejce moto Honda v Krhové u Valmezu abych něco vybral. PCX se jevilo jako jasná volba, bezklíčový start i kufr, led osvětlení, start stop, spousta úložných prostor vč. nabíječky telefonu, "velká" kola... Na saloně byla také Honda MSX, Dax a Monkey, do té doby jsem znal pouze MSX a Monkey jsem znal jen jako 50 ccm verzi. Zhruba 2h jsem strávil licitováním sám se sebou a osedláváním jednotlivých strojů z toho vyšla Monkey jako jasný a naprosto iracionální vítěz.
Vrchol všeho, že oproti skladovým PCX a SH jsem si na tu svoji musel ještě čtvrt roku počkat a čekala mě cesta zpět s přemýšlením, jak to vysvětlím doma.
Musím podotknout, že od prvního okamžiku jsem věděl, že na tomto stroji bych oficiálně neměl jezdit ani sám, protože užitečná hmotnost je pouhých 95 kg + 3 kg v kufru ... sám mám kolem 120 kg a v kufru čas od času vezu třeba autobaterii.

Nejnovější komentáře

ivano
ivano napsal 30.08.24 v 20:16 10b.

Tak tak, stejný jako u mě. Akorát jsem jako druhou a malou motku řešil od Suzuki vankem 125. Už jsem měl 3 roky 07, 10,12 a vždy je postupně prodal a biji se do hlavy . Proč o něm píši? Kukni na YTB videa, je bytelná a hodně uveze...užitečná je 210kg díky své konstrukci a pneu...jo a díky větším kolům nejsi na tom jako vosa na bonboně. Normálně s ním dělají expedice lesem, horskýma cestičkama, přes řeky i do města.. takový Uni mini scrambler. Mám 100 chutí si ho jako druhou motku pořídit opět...na větráka gebule fakt dobrý strojek.
Ať ti dělá opičák jen radost

Šmod
Šmod napsal 30.08.24 v 14:24 10b.

Úplně ti rozumím a chápu tvoje pohnutky i spokojenost. Opici jsem taky rok sedlal, nalítal na ní 5tk a dodnes lituju, že jsem si ji nenechal jako druhy stroj právě pro ty chvíle, kdy jsem usedl do tý pohodlný sesle a užíval si každý km a bylo mi úplně jedno, co si kdo myslí( a většinou lidi spíš mávaljí a usmívají se ) stejně jako ty. Tak ať slouží ku radosti a pokud nebudeš muset, neprodávej.

Více komentářů