Nechcel som Talianskú motorku kvôli povesti.Nechcel som motorku dovezenú z Talianska kvôli povesti. No a nakoniec mám taliana z talianska.
První dojmy - Sila ,50 koníkov má už od spodu pekný záťah.Mierne vybruje (jednohub).Krásavica,proste taliani sú umelci.
Motorku bych doporučil pro - Vhodné na prechod z malých kubatúr a pokojným motorkárom ktorý zatiaľ nie sú na čopre.
Chýba šestka, to je jasne.Zase ak by tam bola tak ,by to šlo viac do pokút.Silu má už odspodu.Mýslel som ,že to bude vybrovať viac,ale nie je to tak,potešilo ma to. Spotreba ,ako je to tu rozoberané eko 5l, enduro 7,5l priemer 6l.Na môj fíkus veľa. Už sa len modliť, aby sa mi v nej nič nerozpadlo.Ešte musím poriešiť servis.Čo tu čítam ohľadom údržby ,napr. čistenie karburátorov začína demontážou zadného kolesa ,alebo výmena sviečky ,vyhodením nádrže,tak sa mi nechce do nej šprtať.Nechám to na servis,alebo ktovie,možno sa do nej pustím a potom prehreším všetkých talianov a hlavne seba.
Prístup k sviečke: vyšrubovať 7 šrúb z nádrže a posunúť nadrž smerom k sedadlu (čas cca 1-2 min.)
2.3.2013
Štart po zimnom spánku.
1).štartovanie s vymontovanou sviečkou,cca 3x po 30 sekund so zakritým nasávaním handrou.
2).vstrieknutie benzínu do motora a namontovanie zohriatej sviečky.
3). štart.
Záver: chytila na prvé pretočenie motora.
Zhrnutie roky 2013,2014 a 2015
Po nastavení karburátorov spotreba 5-5,5l podľa štýlu jazdy, s ľadvinkou je menšie.
Pohodlné cestovanie na kratšie komínovky,ale zvládne aj dlhšie destinácie za predpokladu, že sú k nej dospelé motorky zhovievavejšie, hlavne pri obsadení ladvinkou na dialnici pri presunoch.Tých 50 koníkov je už pre dvoch trošku málo.
Stále je to krásna mašinka s nádherným zvukovým sprievodom. :)
Na to ,že je to talianská sračka čo sa len serie,dľa povesti a bájov , mne slúži bez jediného problému,no mám ju len štyri roky.klop klop.
Ať slúží Ital bez poruch
Hezká. Myslím si že zaujatost pro dovoz z Itálie je přemrštěná. Itálie je motorkářská velmoc. Aspoň v Evropě. Mám třetí motorku dovezenou s těch končin a nemám problém.
Ať slouží
z takového stroje mám zadní centrál na své Kawě
Ty voe já zapoměl na bodíky
10b.