Čezeta 125 b/t rv 1949.Parádní motorka jednoduchá na udržbu jede jak dábel cca 70-80 km/h a bez poruchová.Naprostá spokojenost jak na dlouhý cesty tak na popojíždění.Vřele doporučuju i začátečníkum.
Motorka koupena od Někde od Plzně starší pán - Bezproblému zaplatil jsem a odvezl
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Jawa 175/356: Měl jí táta a já na ní jezdil po autoškole ale prodali jsme ji za tisícovku.Škoda.Nakonec jsem koupil čezetku naskytla se příležitost.Byla v dobrým stavu za 16.000 kč.Kdyby táta tenkrát Jawu neprodal sousedům mohl jsem ušetřit pěknej balík :-(
První dojmy - Motorka mi padla hned do ruky jede dobře a sedí mi.Nevážím moc tak semnou letí jako střela a skoro nemusím řadit.Když sem ji dal do hromady tak skoro pořád jezdím a spravuji minimálně.Většinou je to běžná udržby a leštění.Vřele doporučuji i začátečníkum nebo holkám je lehká a skoro nic neváží :-)
Motorku bych doporučil pro - Pro začátečníky a holky je to lehký a snadno ovladatelný a pak pro pohodáře který už nechtěj závodit a jezdí v klidu a samozřejmě všechny veterány :-)
Doplňky na motorce - Jenom Motobrašny nic závratnýho tam dávat nebudu a uvidím si to nechám s jednou sedačkou
Zrovna jsem na místo Jawky narazil na tuhle krásku.kamarád povídal že ji našli na netu a že pojede k Plzni za švagrem tak protože je odborníkem dostal peníze do ruky a když bude v pořádku měl jí koupit a přitáhnout a tak se i stalo.Trošku jsme ji dali dohromady ...nové pneu perování poopravil a dotáhnul co se dalo aby nevybrovala víc než musí a protože chci jezdit ne se dohadovat vyměnil jsem magneto kde byla špatná světelná cívka a málo to svítilo za VAPE cca 4.500 tak že celkem vyšla sai na dvacet.Brašny jsem koupil na burze v Chotusicích za dvěstě kus asi jsou vojenský od dozimetru a natřel jsem je barvou černou od Cheds Praha kterou mi doporučil Sancez..Dělá TATTOO, Airbrush art design na motorky, auta, a s nástřikem na kůži má zkušenosti.Ještě mi zbylo víc jak polovina barvy kdyby někdo chtěl stačilo mi trošku,dobře to kreje a na vrch jsem nanýtoval logo čz.Pohodlně se do nich vešlo vše potřebné .. klíče lékarna a tak. Akorát se huř shání náhradní díli o proti Jawě na tu je v obchodech vše a na ČZ sehnat třeba karburátor je složitý protože se nevyrábí momentálně a do starýho z burzi člověk nevydí a mohl by bejt horší než ten starej.
Toť asi vše
Nandal jsem motor po opravě řazení a ještě dospojkovat a seřadit.Zatím se nedaří.Nemáte někdo fotku ze spodu v jaký poloze je ta páčka kam přijde bowden??Potřebuju poradit jak na spojku Moc toho není vidět a to jsem si fotil abych to pak dal dohromady.Když jí dám do zadu tak nestartuju.Bez lanka našlápnu na poprvé , a střed jsem nedoladil šroubem.Lameli by měli bejt ok povídal kámoš co půlil motor,nechal původní.Tak ještě zkusí ji posunout do předu.
Když se do motorky vape vloží,tak se zní stane rázem velmi cenné zboží.
Nebotˇ bez poruchy světem profrčíš,a opravami se už netrápíš.
A to se jede ..jo jede a jenom semej ..prostě pohodičkáááá
V tomto stavu zakoupeno.Zatím to nechám jak to je.Nevypadá to tak zle
ahoj, stal jsem se taky majitelem čz125 t,rád se podělím o zkušenosti, rád bych ji nechal nachromovat, ale vidím, že ty jsi použil stříbřenku, což asi taky není špatná varianta, i když mi tady radí at´ji nechám tak jak je.
Aleš