dávejte recepty vašich oblíbených a vyzkoušených jídel
ingredience,postup přípravy...pro blbce
pokud se najdou nějaký specialitky a fotky servírování a výsledků,bude to ideální
takže směle do toho,ať se něco přiučím a můžu testovat.
p.s.prosím odpusťte si diskuzi...jde mi o to posbírat na vlákně pouze recepty....dííík
oprava...ehm....krom odkazů,tak mě jde hlavně o ty VAŠE recepty...vymyšlený,nebo nějak poupravený
PRO OPRAVDOVÝ MISTRY...ODPUSŤTE SI RECEPTY NA KAFE,NEBO CUKROVÍ...TADY BYCH CHTĚL ŘEŠIT OBYČEJNOU GASTRONOMII JAKO MASO,OMÁČKY,POLÍVKY,ATD.......DÍÍÍK
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/roll.png)
Naposledy editováno 08.12.2011 19:18:43
1 reakcí na tento příspěvek recepty
LANGOŠE
na 10 ks:
60 dkg hladký mouky
2 dcl mlíka
3 dcl vody
přes půlku kostky droždí
cukr a sůl
Vyrobíme kvásek (do hrnečku mlíko o tělní teplotě a lžičku cukru, rozdrobit kvasnice, přikrejt a počkat 5-10 minut), ten nalijeme do osolené mouky a spolu s přídavky vody vypracujeme středně hustý těsto, o něco řidší než na pizzu. Pokud chceme dosáhnout ideální slanosti, mělo by se na ochutnání ždibce zdát lehce přesolený, protože pak to po vykynutí bude akorát... Necháme tedy hodinu vykynout a smažíme po obou stranách dozlatova. Navrch servírujeme pasírovanej česnek rozmočenej v kapce vody a oleje, kečup a strouhanej sejra dle vlastní chuti a možnosti (eidam stačí). Bóón apetíít!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tummenupp.gif)
zapéct - hotovo
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tongue.png)