Téma: recepty
 
8.12.2011 v 18:52
když už tu máme zimu,spousta zbytečnejch témat,tak jedno,který by někomu mohlo být užitečný

dávejte recepty vašich oblíbených a vyzkoušených jídel
ingredience,postup přípravy...pro blbce
pokud se najdou nějaký specialitky a fotky servírování a výsledků,bude to ideální
takže směle do toho,ať se něco přiučím a můžu testovat.

p.s.prosím odpusťte si diskuzi...jde mi o to posbírat na vlákně pouze recepty....dííík

oprava...ehm....krom odkazů,tak mě jde hlavně o ty VAŠE recepty...vymyšlený,nebo nějak poupravený

PRO OPRAVDOVÝ MISTRY...ODPUSŤTE SI RECEPTY NA KAFE,NEBO CUKROVÍ...TADY BYCH CHTĚL ŘEŠIT OBYČEJNOU GASTRONOMII JAKO MASO,OMÁČKY,POLÍVKY,ATD.......DÍÍÍK

Naposledy editováno 08.12.2011 19:18:43

1 reakcí na tento příspěvek recepty

9.12.2011 v 10:50 | Nahoru | #1
To je buďto ovocnej koláč apod. nebo něco z prasete - což neumíte nic bez masa a přece slanýho? Neřku-li ještě jednoduchýho? Tady pro inspiraci:
LANGOŠE
na 10 ks:
60 dkg hladký mouky
2 dcl mlíka
3 dcl vody
přes půlku kostky droždí
cukr a sůl

Vyrobíme kvásek (do hrnečku mlíko o tělní teplotě a lžičku cukru, rozdrobit kvasnice, přikrejt a počkat 5-10 minut), ten nalijeme do osolené mouky a spolu s přídavky vody vypracujeme středně hustý těsto, o něco řidší než na pizzu. Pokud chceme dosáhnout ideální slanosti, mělo by se na ochutnání ždibce zdát lehce přesolený, protože pak to po vykynutí bude akorát... Necháme tedy hodinu vykynout a smažíme po obou stranách dozlatova. Navrch servírujeme pasírovanej česnek rozmočenej v kapce vody a oleje, kečup a strouhanej sejra dle vlastní chuti a možnosti (eidam stačí). Bóón apetíít!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty

9.12.2011 v 11:18 | Nahoru | #2
Mr.Dan> slanýho a jednoduchýho?

Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí

Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou

zapéct - hotovo ...a je to dobrý
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist