Téma: Výroba vína, jak na to
2.10.2018 v 21:24
Děláte doma víno z vinné révy, případně z jiného ovoce?
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky

1 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to
23°C je dost, mělo by se to rozjet do pár dnů (pokud to ale delší dobu nezačne, zbytečně to oxiduje a může to i chytit plíseň - potom bych to buď přihřál nebo si sežeň třeba trochu kvasnic o někoho známého, komu už to valí). Pokud jsi sířil plátkem, což předpokládám, tak by se ti nemělo podařit to přesířit (na 50l demižon dávám půl velkého plátku). Přebytek síry vyletí ven z demižonu při nalívání.
Naposledy editováno 03.10.2018 00:35:10
Naposledy editováno 03.10.2018 00:35:10
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výroba vína, jak na to
BlackSabbath> No je to třetí den a zatím nic. Použil jsem půl sirného plátku na 20l demižon. Ty demižony mám dva a nekvasí ani jeden. Teplota momentálně 22 st.
Dřív jsem nesířil a bylo to v pohodě. Zkusím zvýšit teplotu na 25 st. Má smysl ještě zkusit dát znovu kvasinky, případně živnou sůl?
Případně vylít a znovu naplnit, aby se uvolnily oxidy síry?
A jedná se samozřejmě o bílé víno.
Dřív jsem nesířil a bylo to v pohodě. Zkusím zvýšit teplotu na 25 st. Má smysl ještě zkusit dát znovu kvasinky, případně živnou sůl?
Případně vylít a znovu naplnit, aby se uvolnily oxidy síry?
A jedná se samozřejmě o bílé víno.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.