Téma: jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování
Ahoj,
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky
Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).
Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky
Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).

Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Malp píše: Zajímavá myšlenka . Máš to odzkoušený - něco bližšího bys sem nahodil ?
Takže koupíš si vepřovou panenku. nějakej větší kousek. Pak potřebuješ 1.5 kila mořské soli, 1 kg kristalového cukru, přiměřeně pepře, rozmarýnu, tymiánu.
Koření s cukrem a solí promícháš. Pak potřebuješ suchou bavlněnou utěrku, rozložíš ji a půlku směsi na ní vysypeš, rozprostřeš a položíš na ní panenku a zasypeš druhou půlkou směsi, tak aby panenka byla pěkně stejnoměrně zasypaná ze všech stran. Pak panenku zabalíš pevně do utěrky, a dáš ji do přiměřeného kastrůlku, ale tak aby neležela na dně, musí být alespoň kus nad dnem kastrůlku, stačí vypodložit nějakou laťkou. A celé se to vloží do lednice. Druhý den již bude utěrka zcela mokrá a bude i voda na dně. Takže vyndáš z ledničky, rozbalíš a utěrku vyměníš za jinou suchou a znova do lednice a tak to děláš čtyři dny kdy už maso nebude pouštět vodu. Pak už cítíš jak se panenka celá zpevnila a můžeš ji nechat jenom mírně potřenou onou směsí a opět do utěrky. Za sedm osm dní bude panenka k jídlu.
Já když jsem to dělal poprvé, tak jsem to měl moc slané, nechalo se to jíst, ale bylo to moc. Pak jsem tedy v té druhé polovině směsi nechal jen malinko a bylo to fajn. Ale chce to jako se vším vařením zkoušet a zkoušet a staneš se mistrem.
Tak děj vědět k jakýmu výsledku jsi se dopracoval, s tím kořením opatrně.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
FJRPEPA> Dík za odpověď . Jelikož sušený maso rád mám ( sám jsem zatím nedělal ) , tak časem určitě otestuju i tuto možnost sušení , stejně jako co sem dávali ostatní . Jak se k něčemu doberu , dám vědět .
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.