Keď som ju prvý krát uvidel, bolo to ako pohľad na umelecké dielo,sochu.. keď neviete čo povedať, chcete sa len dívať.
Motorka koupena od Nadšenca
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Kawasaki W 650: Prišla mi ku mne malá
První dojmy - Záťah 3 hrnčekov som okúsil prvý krát, menej už nechcem... a aj keď žiadne hi-tech dnešnej doby tam nenájdete, ani to tam hľadať nechcete. Samozrejme protivietor poznať, štít by to vyriešil ale predsa by som jej to nespravil
Motorku bych doporučil pro - Pre toho kto už vie, čo v živote chce
Začínal som na skútru 125ccm na presun do a z práce, prioritou bola praktičnost. Po 4 mesiacoch pridal pár koní-Honda NC 750x, praktičnost stále zachovával ( automat, úložný priestor miesto nádrže). Ale ako to už asi v našej komunite býva, emócie prevalcovali všetko a tak bolo už len na skok k retro štýlu.
Hľadal som niečo čo ma dušu, auru, niečo, čo viete, že chcete aby bolo vaše a nestretnete na každom rohu.
A našiel som. Od nadšenca, ktorý má v garáži rozoberané vesnické autá, motorky..ktorý pozná každý šroub svojho miláčika...a ktorý vie, že po určitom čase pokušenie zvíťazí a : zbohem lásko..mal som šťastie. Trochu vylepšená verzia TB 900: príplatkové sedlo (King/Queen), pancierove brzdové hadičky., vzduchový filter z verzie TB sport. Vrátil som origo koncovky výfuku.
Bolo treba nové hadry pre mňa a manželku, predsa len ani do kostola či divadla sa nechodí v športovom oblečení.
A každé ráno, keď viem, že sa bude dať vyraziť ( kvôli počasiu), tak sa teším ako malý chlapec.
Aj dcera( úvodná fotka) mi dlho vyčítala: kedy ma už konečne zvezieš!!
-3/2018
Po prvej sezóne a pred druhou: už sa teším ako malý chlapec, jazdím do práce i denne ak počasie dovolí a o víkendu so svojou polovičkou len tak sa prevetrať.
Pár fotiek z 2017
6/2018
Po roku a pol len radosť z jazdy, pár změn:fotka v galerii
-mám tam teď výfuky hawk megaton( ty rovné krátké trubky co tam byli se mi nelíbili i když zvuk měli o.k, mám i původní originální laufy, ty se mi líbí nejvíc ale zvuk nic moc..
- brašny
-jiné řídítka ( mám i ty původní, ale pro moje záda moc to bylo v předklonu
-vyhřívané gripy
-preventívne : nová rozvodova řeťez,nová pružina napinaku, jedna nová zapalovací civka ať jsou všechny stejně
-nové tlumici gumové podlozky/výplně na rotoru alternatoru
-vyměněny šrouby v ose hnací hřídele alternatoru-zvykne se ulomit ( slabé místo tohoto motoru, později bylo modifikovano), dal sem tam srouby nejvyšší pevnostní specifikace jaká u šroubu existuje 12.9( pôvodne bylo 10.9)
-k údržbě mám programovací řídící jednotku ( používám jen k nastavení bohatosti směsi kdy vidím otáčky na PC..) jednotka od ignitech ( jen se prostě přehodí v konektoru), na PC se dá nastavit i predstih v různých otáčkach, že zahraničných for jsem stáhl do ní doladění jinou mapu (dají se stáhnout z netu od lidí, kteří si s tím vyhráli) V provozu ale používám původní jednotku zapalování a tuto mám prozatím do rezervy a na údržbu -zatím jen při nastavení bohatosti směsi volnobehu jak jsem vyměnil laufy...
-vyměnil jsem původní slabé žárovky v kontrolkach pristrojoveho štítu za led diody a tak je viditelnost i za slunečného dne perfektní
A sezóna díky počasí je letos supr
6/2019
Zatiaľ som najazdil cca 8000km, s trojhrnkom jazdím 3 sezónu, naskytla sa príležitosť za lacný peniaz kúpiť Keihin karburátory a tak som ich nahodil miesto Mikuni.
Po 2 rokoch nová baterka, pre manželku homemade opěrka.
Už 2 x sa mi ozval pôvodný majiteľ,že by ju odkúpil späť...no sa neviem,čo by som skúsil..moja polovička by snáď aj chcela cruiser aby mohla sedieť vyššie ako ja a sledovať cestu pred nami..zatiaľ toľko.
5/2020
Moto jazdím aj tento rok, radosť ostáva nezmenená. Poruchy som nemusel riešiť žiadne , počas 2019 som jednorazovo absolvoval max 300km a bez sebemenších problémov...STK na jar ľavou zadnou. Podsvietenie budíkov som nahradil modrým LED,.Po zakúpení AF ratio meráku som si mohol nastavit bohatosť zmesy absolutne dokonale a jazdí ešte lepšie...ostal som pri továrnych parametrov čo sa trysiek a jehly týka.. K STK som nahodil origo laufy a aj sa mi to ticho zapáčilo, tak pojazdim nejakú dobu teraz takto. Pozornosť okolia mašina budí aj naďalej, za celú dobu,čo moto vlastním, som žiadnu takú nestretol..aj v tom je čaro zn .Triumph. Predávať moto nebudem, dôvod stále nemám.
- po STK som sa rozhodol pohrať so saním a tryskami, už skôr som mal zakúpené sériu trysiek pre každý karburator a samostatne 3x POD filtry. Na jednej strane sa mi do toho ani moc nechcelo, mašina šlapala perfektne, na druhej strane keď už to mám a k tomu merák AFR, tak prečo sa nepohrať...takže 3 samostatné filtre a väčšie trysky ( volnobezna 40 a hlavná z 98 na 120 a...nestačím sa diviť
kam sa prejav trojvalca ešte posunul...ide to jak z praku, na všetky kvalty ale obzvlášť na 3-ku už skoro beštia.
ako to vyzerá- viz aktuálne foto
7/2020
Upgrade prednych bŕzd : proti verzii sport ma klasicky TB len jeden kotúč a tak po tom, čo som zistil, že väčšie 3 piestikové strmene z Hondy DN01 tam pasujú vrátane držáku, výmena bola hračka. Rozdiel v brzdení riadny.
11/2020
Tak pár celkom zásadných zmien, z choproidného charakteru viac na naháč
-servis: kontrola vole ventilov (3 boli mimo toleranciu), nová zadná pneu
-Prestavba predných vidlic na plné stavitelné Matris cartridge kit
-Zadný poôvodný tlmič vymenený za plně stavitelný komplet zrepasovany ( vrátane pružiny racetech)z kawa zx9r, zvýšený zadok
-nové výfukové svody 3-1 ( z triumph speed triple t509)tato úprava podľa brzdy ( zahr.fóra) zdvíha výkon k 80k
-odložená zadná opierka, brašny ( manželka bola so mnou na moto t.r 1x)
Počasie dovolilo len jednú jazdu. Motor oveľa ľahšie letí do otáčiek, celkovo je zvuk harmonickejši v celom spektre ( z továrny od 2 do 3 tis pri valcoch/svodoch Ľ1-1 +P 2-1 tomu tak nezbývalo)
-podvozok plus odstrojenie plus zadná pneu= nadherne sa ukladá do zátačiek, pocitovo ľahká ( proti pôvodnému)
V zime zvážím ešte jedno sedlo( solo style), změny zadného blatníku, prerabku diskov na bezdušové..
Už aby bola jar..
1/2021
-zohnal som staré ošuchane sedlo vo Francii z Triumph legend, zkosil zadnú časť a čalunik to dokončil,takže nové solo seat..
Pôvodne bude na vyjížďku s manželkou
-skrátený zadný blatník, menšie zadné svetlo
- nová reťazovka a zadná rozeta väčšia o 2 zuby
- koncovka výfuku z triumph street twin
Rozhodol som sa po 5 sezónach skúsiť niečo iné a tak moto na predaj. Na zahraničných fórach majitelia píšu,že sa po rokoch k nej aj tak spať vrátili,tak som zvedavý...pravda, nedám na ňu dopustiť
10/22
Moto stále vlastním, v lete okruh Slovenska bez stráty kytičky.
Po ročnom hľadaní sa mi podaril zázrak: tzv.Flat slide FCR karburátory od Keihin. Moto som mal už predtým vyladěnu osobne vďaka meraku bohatosti zmesi k dokonalosti, ale FCR posúvajú mašinu o další level vyššie. Skúsil som s jedným majiteľom ( on ma TBS PORT s motorom zo sprint t.j 100 koní) sa prehodiť na mašinách, ale v reakcii na plyn/ pružnosti sa nechytal. Takže pre tých,čo váhajú ako som predtým ja: ak máte možnosť FCR karburátory, t s k berte všetkými 19-timi.
Inak moto je stále v inzerci, čaká na podobného maniaka značky Triumph ako som ja. Moto je k vyskúšaniu na Ostravsku
Motorku som predal...chcel som skúsiť niečo iné...ale cokolbek som skúsil, nebolo to ono...Ako som sa dočítal na zahraničnom fórum: K tejto motorke sa človek aj tak raz zase vráti...a ja som sa vrátil po mesiaci ..ale to už bude príbeh ďalšej motorky z môjho profilu
Nádherná, gratuluji
Krása