PROFIL MOTORKY

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Tak už jsem ji na jaře měl a myslel jsem si, že to byl trochu omyl. Pak se mi celou sezónu stýskalo.

Více fotografii

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
BMW M 1000 R: Strašně se mi líbí, ale hrozně tvrdý a hrozně na mě foukalo, to nesnáším :)
BMW S 1000 RR: Taky tvrdý a pro mě už asi zbytečně radikální náčiní, budu ji obdivovat zpovzdálí a ze sedla mého RS

První dojmy - Sportovní motorka ve verzi MILF. Padne do ruky no, je to bavorák. Je to udělaný tak, že to funguje hned jak na to sednete.

Doplňky na motorce - Výfuk MIVV homologovaný

Vybral jsem si ji už podruhé (letos). Fakt mi po ní bylo fest smutno, když jsem ji na jaře kvůli Tuonu V4 prodal. A čím dál víc. Skvěle se vodí po okreskách i po městě, dokonalá stabilita i v nízkých rychlostech ve spojení s velkým rejdem při otočkách a přehazování ze zatáčky do zatáčky je fakt hračka. To u sportovnějších mašin je to trochu víc praní s tou geometrií a začnou líp fungovat až ve vyšších rychlostech. Tady je to okamžitě po rozjezdu. Dá se s ní skvěle svižně toulat a to v komfortu po celý den, nebo celé dny. Při průjezdu zatáček vyšší rychlostí je poznat, že podvozek na to nebyl úplně postavený a někdy se začne nepříjemně houpat. Tak tam je to pak o srdíčku, nebo o koulích, podle toho co mám zrovna za den :) Ten boxer je taková jakoby strýcovská architektura motoru, s celkem divným zvukem (prďák) ale nedá se mu upřít síla jako prase a pak je tam ta jeho fantastická kultivovanost. Nejvíc mě ale bere to nízký těžistě, který boxer poskytuje. To funguje už na GS dokonale a tady je motor ještě o dobrých 10-15cm níž. Bomba. Bomba motocykl. Je radost na to sednout každý den a užít si adrenalin i pohodu. Hodně zábavný je sport display, který ukazuje stupně náklonu. S RS není problém náklon 55° (ne Celsia!) a víka hlav válců prosím o zem neškrtají jak by někdo mohl mít strach ! No a výbava BMW je návyková, to člověku vždycky chybí, když už si na to jednou zvykl. Jak všechno funguje tak jak čekáte! Jsem zvědav jak bude vypadat R1300RS příští rok. Nebo se spíš bojím jak bude vypadat, když vidím jakým směrem se vydalo GS :) No ale v nabídce ještě dlouho budou 1250 v super stavu. Takže můžu být v klidu a ještě několikrát ji prodat a zase si ji rychle koupit zpět :)

Nejnovější komentáře

HondaStřelná
HondaStřelná napsal 23.11.24 v 23:20 10b.

TadMad
TadMad napsal 23.11.24 v 12:38 10b.

Jsem naháčovej, tak jsem letos pořídil Rko, ale tohle je taky nádhera. Super M design

callowsick
callowsick napsal 22.11.24 v 18:46 10b.

Milanek13
Milanek13 napsal 02.11.24 v 08:49

Krásný sportstourer od BMW a jak jsme vyzkoušeli, tak se dá na tom jet pekelně rychle

Fullgas1
Fullgas1 napsal 29.10.24 v 14:28 10b.

Po S1000rr druhý najkrajší bike od BMW - pre mňa, ale ak by som vyberal medzi nimi, tak určite by som bral eRko, na cestu ideál.

Více komentářů