Možná není nejrychlejší, nejvybavenější ani nejlepší, ale tak nějak se mi prostě líbí
Motorka koupena od Motomo Břeclav
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Royal Enfield Guerrilla 450: Honda slevnila na stejnou cenu
Triumph Speed 400: Moc malý i na mně, po nasednutí jsem si připadal jak na dváce
První dojmy - První jízda proběhla ve čtyřech stupních, 40km od prodejce domů. Takže to bylo o tom to hlavně přežít ve zdraví :-) Navíc motor syrový, 0km na budíku, takže se jelo o to opatrněji. Každopádně posez pohodlný a vodí se to hezky.
Na motorkách jsem jezdil od šestnácti, postupně Simson, Kawa ER-5 a Honda CBR600F. Bavil jsem se, užíval si vyjížďky, zkusil si okruh apod, celkem asi 40000km. Pár let po dvacítce to ale nějak vyšumělo, vlastně už ani pořádně nevím proč.
Posledních pár let jsem ale čím dál víc vzpomínal, začalo mi to chybět, a začal jsem se rozhlížet co že je teď vlastně na trhu za možnosti.
Pár let zpět jsem kupoval funglovku auto, a jelikož se mi líbilo že je prostě jen moje a ničí jiné, rozhodl jsem se i motorku koupit fungl novou (ano já vím, propad ceny, když s tím plácnu bude to bolet víc než u ojeté atd, ale někdo musí ty fungly kupovat, aby byly i ojetiny ). Takže jsem si stanovil rozpoočet a začal vybírat.
Chtěl jsem určitě něco s kulatým světlem, trošku šmrnclého retrem, naháče nebo jakožescramblera, kolem 40-50 koní. Něco na dojíždění do práce, víkendových pár desítek km, sem tam nějaký delší výlet kolem třeba 200-300km. Převážně asfalt, možná 1% polňačky. CLko jsem vlastně ani moc nezvažoval, jelikož rozpočet na motorku byl 150 tisíc a ani o korunu víc. Takže jsem měl v hledáčku RE Guerrillu 450, čtyřkilo od Triumphu, okrajově Fantic Caballero (model 2023), oči mi přeletěly i přes RVM, Benelli, CFMoto apod...
Pak jsem náhodou narazil na slevu u Hondy, kde se mi CL najednou vešlo do rozpočtu, tak jsem si řekl že proč néé, Hondy mám rád (na CBR mám ty nejlepší vzpomínky) zajedu se podívat. Tak jsem se podíval, sedl si na ni, a objednal Prostě se to tak nějak sešlo, sice není nejmodernější, je možná místy až archaická, ale naživo se mi moc líbí, posez tak akorát pro mně, kulaté světlo, motor ověřený držák... A co tam není, to se nemůže pokazit
Většinu února nejspíš stráví k garáži, ale jak se malinko oteplí, tak se pustím do zajetí motoru, a budu si zase po letech užívat v jedné stopě
Super výber. Urobil som to podobne, PCX125 skútrika som sa už nabažil a predal, začal si robiť papiere na veľkú mašinu a na to prišli v Honde zľavy a motorka stojí a čaká vo dvore. Už len dorobiť tie papiere a užívať si.
Moc pěkná. Tak hodně zábavy.
Taky máme doma 3x Honda a teď za dobrý prachy ať slouží
Pěkný kousek
Stejný motor jsem zkoušel v CB 500 X a je skvělý tak ať přináší jenom skvělé zážitky !