To si takhle sedíte doma a z ničeho nic Vám zazvoní telefon. Na druhé straně se ozve kamarád, který Vám oznámí, že zakládají "Babetta klub" a že s vámi počítají. No nešlo odolat a já hned začal horlivě prohledávat bazary.
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Babetta 215: Měli jsme doma nevyužitého Maneta, takže bylo rozhodnuto.
První dojmy - První dojmy? Proč tam kurva někdo nacpal dvojsedadlo?! Tenhle peklo stroj je rád, že doveze do kopce jednoho člověka, natož dva. Druhá věc je estetika mé postavy na mopedu. Měřím 192 cm, vážím kolem 100 kg, takže jsem na tom jak 6 medvědů s Cibulkou. Na Slovensku bych se na to po schválení odstřelů medvědů bál sednout.
Motorkářem jsem už 10 let, ale začínal jsem na Hondě NC700X, nyní mám Crosstourera 1200. Jakožto měšťáka mě úplně minulo lítání na starých dvoutaktech jako jiné kluky na vesnicích. Takže je pro mě tenhle peklo stroj brána do trochu jiného světa jedné stopy.
Řve to, smrdí to, nejde to, ale je to neskutečná prdel. Všechno na tom opravíte prakticky na koleni. Motor PUCH je znám svou spolehlivostí, tak budu doufat, že to tak in zůstane. Plno věcí je trochu kolo štěstí. Například tachometr, který je ovlivněn všemi možnými faktory jen ne tím kolik opravdu jedete. Při jízdě v muldách a lehkém terénu se pod Vámi motorka vlní a někdy máte pocit, že se každá polovina vydá jiným směrem. Stroj vás neustále zásobuje dopaminem a adrenalinem. Například, když se řítíte z kopce. který je plný ostrých kamenů a potřebujete zabrzdit. Bubny jsou tady spíš pro prdel, takže brzdíte i očima a sedačku svíráte mezi půlkama. Dalo by říct, že nad každou projížďkou visí otazník, zda dojedete, nebo budete muset domů šlapat (A to je kurva fuška).
Proti Babettě má tenhle prskolet jednu výhodu, která skrývá i nevýhodu. Ať jedu po rovince, v terénu, nebo do kopce, tak to táhne furt stejně, na rozdíl od Babett, které s kopcem trochu bojují. Na rovince mi ale motory s odstředivkou ujíždějí, né rapidně, ale ujíždějí. S tím se pojí i mé plány, které bych rád realizoval ještě letos. Pořeším tlumiče, třeba se motorka pak nebude tolik kroutit. Na 100% zvětším objem na 70 ccm a trochu poladím výkon. Pokud by to šlo, tak bych na předek rád dal kotouč místo bubnu, ale to není priorita.
Přikládám pár fotek a občas to tu zaktualizuji podle vývoje.
elvis78 Přesně jak říkáš. Když to někam zahodíš, tak se s tim prakticky nic nestane vzhledem k váze. Když náhodou jo, tak na bazaru koupíš díly za hubičku. Hlavně je "boj" o přežití při každé jízdě.
Výborný
jasnejch deset
Včera jsem na retrogaráži takovýho viděl, modrýho za míň než co jdou babetty. Otázka jestli byl pojízdný
S klukem jsme na to koukali. Mám to taky jak ty. Dělá mi radost cestovat na boxeru ale zrovna tak i na tý babetě a s ní kolikrát jezdim i když je sníh, a když by s ní člověk měl fláknout o zem tak to nebude tak bolet jak s velkou motorkou
a dá se s tím zajet tam kde s velkou motorkou ne
a nevypadáš na tom směšně jak čtyřicátníci na elektrokoloběžce
Taky mam Babettu 210, takze presne chapu ty pocity z jizdy.
Preji hodne zabavy celemu gangu