GP Německa - Závod na Sachsenringu ovládl Bagnaia, Martin spadl

Kapitoly článku

Moto3™ – Závod (23 kol)

Do závodu Moto3 obdržela hned polovina pole penalizace, čeká nás proto spousta dlouhých kol a čtyři starty z pit lane. Z pole position vyrazil do závodu Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), vedle kterého se do první řady postavili David Alonso (CFMOTO Gaviota Aspar Team) a Luca Lunetta (SIC58 Squadra Corse). Řada za nimi patřila Adrianu Fernandezovi (Leopard Racing), José Antoniovi Ruedovi (Red Bull KTM Ajo) a Davidu Muñozovi (BOE Motorsports). Ze třetí řady startovali Scott Ogden (MLav Racing), Taiyo Furusato (Honda Team Asia) a Tatsuki Suzuki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP).

Výborně se do závodu odlepil Collin Veijer, za něj se zařadili David Muñoz, Luca Lunetta a na čtvrtou pozici David Alonso. Na páté příčce jezdil Taiyo Furusato,na šesté José Antonio Rueda a na sedmé Adrian Fernandez. Ryusei Yamanaka obdržel penalizaci v podobě dvou kol za předčasný start. Čtyři jezdci – Joel Esteban, Matteo Bertelle, Filippo Farioli a Joshua Whatley startovali z pit lane.

Collin Veijer bohužel podobně jako v loňském roce v jedenácté zatáčce havaroval a přišel tak o čelo závodu. Do něj se sice ještě vrátil, ovšem jel až na konci závodního pole. Luca Lunetta ve třetím kole absolvoval jedno z penalizačních kol a ze třetí pozice se propadl až na čtrnáctou. Podobně na tom byli o kolo později Stefano Nepa Ivanem Ortolou, který se při výjezdu navíc téměř střetl s Yamanakou.


V pátém kole bylo pořadí následující – vedl David Alonso, následovali ho Adrian FernandezAngelem Piquerasem. Čtvrtý byl José Antonio Rueda a pátý David Muñoz, který se dostal do problémů, když ho nakopala motorka. Vyhnout se mu musel Taiyo Furusato, jenž projel plnou rychlostí kačírkem a vrátil se na trať na sedmé příčce. Příliš tedy neztratil.

 Do problémů se v osmém kole dostal Angel Piqueras, který měl co dělat, aby se udržel v sedle motocyklu. Z pódiového umístění se tak rázem propadl až na osmou příčku.

V souboji o stupně vítězů zůstávala čtveřice jezdců, které se povedlo mírně poodjet pronásledovatelům. Vedl David Alonso, druhý byl Adrian Fernandez, třetí José Antonio Rueda a čtvrtý Taiyo Furusato. Pátý David Muñoz ztrácel zhruba tři desetiny, za ním jeli Daniel Holgado a Tatsuki Suzuki.

Jacob Roulstone jedoucí na osmém místě za Angelem Piqurasem, který se startovním polem posouval dopředu, chyboval a dotkl se soupeře, což ho dostalo až do kačírku. Zaznamenal obrovský propad, a to až na devatenáctou příčku.

Mezitím se dvě skupiny jedoucí ve vedení sjeli v jednu a o pódium tak bojovalo devět závodníků. Na čele se s mírným náskokem držel David Alonso, druhý jel Taiyo Furusato, třetí José Antonio Rueda a čtvrtý David Muñoz. Pátá příčka patřila Adrianu Fernandezovi, šestá jeho týmovému kolegovi Angelu Piquerasovi. Svůj závod ukončil deset kol před cílem Noah Dettwiller, krátce po něm havaroval i Jacoub Roulstone.


Čtyři kola před cílem skončil v kačírku Luca Lunetta, který se probojovával zpět startovním polem. O dvě kola později pak havaroval i José Antonio Rueda, a to stejně jako soupeř v první zatáčce. Zablokovalo se mu totiž přední kolo a jemu nezbývalo nic jiného než seskočit z motocyklu. V té chvíli jel Rueda na druhé příčce.

Při nájezdu do posledního kola stále vedl David Alonso, musel si však dávat pozor na za sebou jedoucího Taiya Furusata, u nějž bylo jasné, že bude chtít rozhodně zaútočit. Třetí jezdil Ivan Ortolá, čtvrtý Angel Piqueras a pátý Adrian Fernandez.

Vítězství si nakonec David Alonso pohlídal. Na nejvyšší stupínek tak vystoupá v letošní sezóně po šesté. Taiyo Furusato to tam zkoušel Alonsovi v závěru poslat, ale neměl už žádný prostor. Spokojit se tak musí se druhým místem. Třetí příčku pak bere Ivan Ortolá. Jako čtvrtý v pořadí byl v cíli odmávnutý Adrian Fernandez, jako pátý Angel Piqueras a jako šestý Ryusei Yamanaka. Sedmá pozice patří Danielu Holgadovi a osmá Davidu Muñozovi.

GP Německa, Moto3™ – Závod (23 kol)
17°C, dráha suchá, 24°C, vlhkost: 46%
1. # 80 David ALONSO CFMOTO Gaviota Aspar Team CFMOTO    
2. # 72 Taiyo FURUSATO Honda Team Asia Honda + 0.187
3. # 48 Ivan ORTOLA MT Helmets - MSI KTM + 0.339
4. # 31 Adrian FERNANDEZ Leopard Racing Honda + 2.362
5. # 36 Angel PIQUERAS Leopard Racing Honda + 2.438
6. # 6 Ryusei YAMANAKA MT Helmets - MSI KTM + 3.786
7. # 96 Daniel HOLGADO Red Bull GASGAS Tech3 GASGAS + 3.869
8. # 64 David MUÑOZ BOE Motorsports KTM + 5.461
9. # 24 Tatsuki SUZUKI Liqui Moly Husqvarna Intact GP Husqvarna + 5.685
10. # 19 Scott OGDEN MLav Racing Honda + 5.817
11. # 66 Joel KELSO BOE Motorsports KTM + 6.021
12. # 82 Stefano NEPA LEVELUP - MTA KTM + 13.085
13. # 7 Filippo FARIOLI SIC58 Squadra Corse Honda + 25.001
14. # 78 Joel ESTEBAN CFMOTO Gaviota Aspar Team CFMOTO + 25.069
15. # 18 Matteo BERTELLE Kopron Rivacold Snipers Team Honda + 25.071
16. # 85 Xabi ZURUTUZA Red Bull KTM Ajo KTM + 38.789
17. # 10 Nicola CARRARO LEVELUP - MTA KTM + 39.177
18. # 95 Collin VEIJER Liqui Moly Husqvarna Intact GP Husqvarna + 39.387
19. # 54 Riccardo ROSSI CIP Green Power KTM + 39.250
20. # 22 David ALMANSA Kopron Rivacold Snipers Team Honda + 39.434
21. # 70 Joshua WHATLEY MLav Racing Honda + 39.552
22. # 5 Tatchakorn BUASRI Honda Team Asia Honda + 46.891
23. # 55 Noah DETTWILER CIP Green Power KTM + 1.08.267
RT # 99 Jose Antonio RUEDA Red Bull KTM Ajo KTM + 2 laps
RT # 58 Luca LUNETTA SIC58 Squadra Corse Honda + 4 laps
RT # 12 Jacob ROULSTONE Red Bull GASGAS Tech3 GASGAS + 10 laps

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist