dávejte recepty vašich oblíbených a vyzkoušených jídel
ingredience,postup přípravy...pro blbce
pokud se najdou nějaký specialitky a fotky servírování a výsledků,bude to ideální
takže směle do toho,ať se něco přiučím a můžu testovat.
p.s.prosím odpusťte si diskuzi...jde mi o to posbírat na vlákně pouze recepty....dííík
oprava...ehm....krom odkazů,tak mě jde hlavně o ty VAŠE recepty...vymyšlený,nebo nějak poupravený
PRO OPRAVDOVÝ MISTRY...ODPUSŤTE SI RECEPTY NA KAFE,NEBO CUKROVÍ...TADY BYCH CHTĚL ŘEŠIT OBYČEJNOU GASTRONOMII JAKO MASO,OMÁČKY,POLÍVKY,ATD.......DÍÍÍK
Naposledy editováno 08.12.2011 19:18:43
něco sladkýho, 2x odzkoušeno a je to fakt lehoučký citrónový dezertík
Citrónová babeta
tady taková klasika, ale vymyšlená do posledního detailu a vůbec - ty stránky jsou hodně dobrý, jen česká kuchyně, ale je tam přehršle receptů, člověk občas kouká
Panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Česká domácí zeleninka a koření trošku odjinud, ale přesto - dokonalé
kuřátko
a nakonec Hustá lososová polévka - tu miluju! Zasytí, dá se jíst i studená a je celkem rychlá na vaření
Lososová polévka
Stačí?
2 reakcí na tento příspěvek recepty
1 pytlíček čaje
250ml vody
cukr, citron
3 reakcí na tento příspěvek recepty
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta
2 reakcí na tento příspěvek recepty
Servírovat doporučuji otvorem nahoru
1 reakcí na tento příspěvek recepty
PS: nic nevymýšlím ani neupravuju
PPS: foto jako výsledek
Rozkrajejte za 50 haleru cibuli, primichejte za 10 haleru ocet a 1 litr vrouci vody. Vsechno vlejte do lavoru a sednete si do toho holou prdeli. Ziskate dve teple sunky, dve vejce natvrdo, utopence s cibuli a kdo ma rad horcici, muze si do toho i nasrat.....
1 reakcí na tento příspěvek recepty
2 reakcí na tento příspěvek recepty
Vezmem zadní hovězí maso, na jemno ho nameleme. Poté přidáme sůl, pepř, hořčici, kmín, kečup, jedno vajčko, červenou papriku,worchesterskou omáčku a cibuli. Vše důkladně promícháme.
Dále si opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na topinky dáme vzniklou směs a konzumujeme.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty
2 reakcí na tento příspěvek recepty
Co potřebujeme: 1 hrnek vody, 1 hrnek másla, 1 hrnek cukru, 4 vejce, 2
hrnky sušeného ovoce, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku soli,
citronový džus, oříšky, 1 láhev kvalitní whiskey.
Postup:
1. otestujeme whisku, je-li kvalitní
2. připravíme si hlubokou misku
3. otestujeme whisku, je-li skutečně kvalitní
4. ještě jednou otestujte whisku, pro jistotu
5. do připravené misky vložte máslo, jedno vejce, zapněte mixer a rozšlehejte
6. ujistěte se, zda-li whiska je stále dostatečně kvalitní
7. vypněte mixer čudlíkem "off"
8. bude-li pořád vrčet, vytrhněte šňůru ze zásuvky
9. testujte whisku, testujte whisku, testujte whisku
10. mimo misku si rozmačkejte vejce
11. prubněte whisku, je-li dostatečně ...... ehm .... tekutá
12. přidejte do misky hrnek soli, vlasně tři, nejsme troškaři
13. přilejte džus, přiměřeně
14. přidejte lžíci, třeba cukru nebo co to je
15. whiska
16. zapalte troubu
17. vypněte misku a vyhoďte hořící troubu oknem
18. otestujte zbytek whisky
19. a vůbec, kdo vás sakra nutí do toho blbého ovocného koláče
20. jděte spát.
trins píše: troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta
Tohle je fakt dobrý
trins píše: troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta
A jmenuje se to "Pepapakzesralikoberec"
1 reakcí na tento příspěvek recepty
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty
Karlie píše: Koupíme pytlíčkový čaj. Dáme vařit vodu do rychlovarné konvice (nehrozí, že se vypaří jako z hrnce). Čaj opatrně vyjmeme z krabičky, oddělíme část s papírkem od pytlíku a omotáme šňůrku kolem ouška od hrníčku (pokud pijete ze skleničky, je možné papírek podržet prstem, ale pozor, ať se nespálíte nebo vám paírek nevyklouzne). Zalijeme vroucí vodou. Počkáme zhruba 5 minut a pytlík s čajem vyjmeme. Podáváme dle chuti třeba s citrónem či cukrem.
1 pytlíček čaje
250ml vody
cukr, citron
dle jaký chuti? proč to mám někomu podávat?? proč tam nedat třeba rum nebo mléko???
no to je ňáký divný
Čokoládový fondant se zmrzlinou
Rozpis na 6 porcí:
60 g másla
100 g čokolády (70% kvalitní čokol?da nebo dle chuti)
2 vejce
50 g cukr krupice
20 g hladké mouky
vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny
máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni
vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku
hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem nebo do tvořítek na muffiny vyložených papírem
pečeme na 200 stupňů po dobu cca 9 minut, bábovička by měla uvnitř zůstat těkutá
po vyklopení podáváme se zmrzlinou dle vlastni chuti
Cca pro 3 lidi:
Naložíme půl kila vepřový krkovice nakrájený na kousky - marináda: 1 žloutek, sůl, kari, kurkuma, trocha mletého chilli, trocha sojové omáčky - rozmícháme, přidáme solamyl, aby z toho byla hmota konzistence řídkého bláta - do toho hodíme maso, pečlivě promneme a necháme alespoň přes noc uležet
Pak se pustíme do přípravy - vezmeme nejlépe pánev WOK, na rozpálený olej hodíme zmraženou čínskou zeleninovou směs (350g), osolíme - až začne mít restovanou barvu, hodíme vedle na talíř
Nudle ze 2 čínskejch polívek zalejeme horkou vodou, přisypeme půlku z prášku čínské polívky + dosolíme, necháme nasáknout... Tohle se dá zmáknout i před fází s wokem, nevadí to
Na wok znova olej, osmažíme na kousky 1 velkou nakrájenou cibuli - nejlépe pomalu, dokud nezačne hnědnout - pak přidáme ještě trochu oleje, pustíme to naplno a přihodíme maso - je nutné stále promíchávat, s tim solamylem to má neskutečnou tendenci se chytat k pánvi!
V momentě, kdy bude maso skoro hotové, přihodíme osmaženou zeleninu a ještě chvíli děláme Až to bude vše prohřátý, přidáme zcezený nudle (se zbytkem vody, né úplně do sucha!) - promícháme, dokud nebude mít směs homogenní žluté zbarvení Opepříme, dochutíme sojovkou a můžeme podávat
Je to nezvyklý, ale výborný, včera jsem to zrovna dělal
1 reakcí na tento příspěvek recepty
LANGOŠE
na 10 ks:
60 dkg hladký mouky
2 dcl mlíka
3 dcl vody
přes půlku kostky droždí
cukr a sůl
Vyrobíme kvásek (do hrnečku mlíko o tělní teplotě a lžičku cukru, rozdrobit kvasnice, přikrejt a počkat 5-10 minut), ten nalijeme do osolené mouky a spolu s přídavky vody vypracujeme středně hustý těsto, o něco řidší než na pizzu. Pokud chceme dosáhnout ideální slanosti, mělo by se na ochutnání ždibce zdát lehce přesolený, protože pak to po vykynutí bude akorát... Necháme tedy hodinu vykynout a smažíme po obou stranách dozlatova. Navrch servírujeme pasírovanej česnek rozmočenej v kapce vody a oleje, kečup a strouhanej sejra dle vlastní chuti a možnosti (eidam stačí). Bóón apetíít!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty
Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí
Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou
zapéct - hotovo ...a je to dobrý
sharkis píše: Mr.Dan> slanýho a jednoduchýho?
Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí
Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou
zapéct - hotovo ...a je to dobrý
Dobře ty! A nebo je možno naopak do toho listovýho těsta zabalit, co má kdo rád (špenát se smetanou a česnekem, houby s hořčicí a kečupem, slaninku apod. nebo kupu zeleniny, a dodat strouhanej sejra), zaválet jako štrůdl, potřít vejcetem a zasypat kmínem/sezamem. A to se pak jí samo.. ;)
berengar píše: Tatarák
Vezmem zadní hovězí maso, na jemno ho nameleme. Poté přidáme sůl, pepř, hořčici, kmín, kečup, jedno vajčko, červenou papriku,worchesterskou omáčku a cibuli. Vše důkladně promícháme.
Dále si opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na topinky dáme vzniklou směs a konzumujeme.